Председателите на парламентите на страните от Западните Балкани ще се

...
Председателите на парламентите на страните от Западните Балкани ще се
Коментари Харесай

Караянчева и Габриел събират у нас шефове на парламенти от Западните Балкани

Председателите на парламентите на страните от Западните Балкани ще се съберат на среща в България по самодейност на шефката на Народно събрание Цвета Караянчева и на българския еврокомисар Мария Габриел. Това стана ясно след среща сред двете в Народното събрание.

Форумът на високо равнище ще се организира пред първата половина на годината, когато следва и обиколка на Габриел в страните от Западните Балкани.

Много е значимо да потвърдим какъв брой основна е ролята на националните Народното събрание във вземането на решения в целия Европейски Съюз, разяснява еврокомисарят. И изясни, че предстоят извънредно значими тематики в границите на този мандат и значими диалози за бъдещето на Европа.

Националните парламенти ще бъдат оня мощен глас, който ще ни разреши да уточняваме това, което се случва, само че най-много да защитим ползите на жителите, тъй че техният дневен ред да бъде дневния ред на институциите, сподели Габриел.

Според нея с форума щяла да продължи водещата роля на България по тематиката за Западните Балкани. Най-важното за страните от района е конкретиката, а точно парламентите, в директната връзка с хората, можели най-ясно да я очертаят, изясни Габриел. И подсети, че в предишния си мандат е постигнала не малко за страните от района, само че имало доста вероятности и в този момент, изключително в работата с младежите, с цел да могат те да почувстват, че европейската вероятност не е единствено договаряния по глави и политически развой, а е обвързвана с доста благоприятни условия за тяхното всекидневие, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР