Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск

...
Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск
Коментари Харесай

Европейският съюз обеща нова финансова помощ за Украйна

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер дадоха обещание поддръжка и финансова помощ на Украйна по време на посещаване в Киев в понеделник, като приканиха Русия да направи повече за постигането на мир в Донбаския район, съобщи EurActiv.

В спора сред украинските войски и подкрепяните от Русия сили в източния Донбаски район починаха 13 хиляди души през миналите пет години макар прекъсването на огъня, контрактувано в Минск през 2015 година Европейски Съюз наложи стопански наказания на Русия след анексирането на Крим през 2014 година, като в това време отпусна милиарди евро помощ на Украйна. Блокът също така настоя Киев да приложи промени и да вземе ограничения против корупцията.

По време на срещата през вчерашния ден Туск и Юнкер споделиха, че глобите ще останат. Те се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски, който пое властта през май, обещавайки да реализира дълготраен мир с Русия.

" Във време на политически преход в Украйна и Европейски Съюз нашето предизвикателство е да защитим проевропейския дух в Украйна и проукраинския дух в Европа ", уточни Туск, който е някогашен полски министър председател. " Само преди няколко дни Европейски Съюз единомислещо удължи икономическите наказания против Русия с още шест месеца. Санкциите ще останат, до момента в който споразуменията от Минск не бъдат изцяло приложени ", добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР