Председателите на Държавна агенция Национална сигурност и Държавна агенция Разузнаване

...
Председателите на Държавна агенция Национална сигурност и Държавна агенция Разузнаване
Коментари Харесай

Шефовете на ДАНС и разузнаването вероятно си отиват още днес

Председателите на Държавна организация " Национална сигурност " и Държавна организация " Разузнаване " Димитър Георгиев и Атанас Атанасов евентуално ще бъдат освободени през днешния ден.  " Проблемът, считам, ще се реши през днешния ден ", сподели пред " Сега " служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. По думите му двамата шефове на служби са прекалили, защото са абдикирали в избирателен интервал, в който всички служби би трябвало да са на местата си и ръководителите им да работят за стабилността в страната и провеждането на почтени избори. " Взеха си неплатен отпуск, абдикираха, явно не желаят да спомагат за почтени избори. Затова нямат място в тези държавни органи ", изясни Рашков. И добави, че постовете ще би трябвало да бъдат заети от други, виновни хора.

Скандалът към двамата се развихри, когато се разбра, че на 7 май дружно са излезли в неплатен отпуск до 6 септември и не са се явили за среща със служебния министър председател Стефан Янев.

" Очевидно образецът на някогашния министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа прекомерно инфектиран за неговите подчинени. Очевидно това няма по какъв начин да стане без неговата благословия ", разяснява обстановката и президентът Румен Радев преди дни. " Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България стадии от шефовете на тези служби е явен знак, че верността им е била и е сега към Борисов, а не към България ", добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР