Председатели на комисии,работещи на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат

...
Председатели на комисии,работещи на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат
Коментари Харесай

Няма да се минава с чуждо ЕГН през техническия преглед на кола

Председатели на комисии,работещи на пунктовете за техническа прегледи съзнателно вкарват неверни ЕГН-та на притежателите на коли, с цел да избегнат инспекцията в базата данни на финансовото министерство и на общините. При прегледа в пунктовете пишат данни на изрядни водачи с платени налози и по този начин се заобикаля заплащането им от задължените лица. Вратичката в системата щяла да бъде затворена с усъвършенствания, платени с европейски средства.

И сега пунктовете са вързани с Държавната автомобилна ревизия ( ДАИ), сканираните документи се изпращат към нея и протоколите се попълнят автоматизирано. На техническите пунктове е дадена опция ръчно да вкарват данни за МПС-то и за притежателя му, в случай че няма връзка с интернет или при прегледа се даде ксерокопие на огромния ваучър на автомобила, който постоянно е нечетим. Ползвателите на "вратичката " са главно длъжници с мощни коли, които не са плащали данъци на общината с години. Има случаи налозите да са на по-голяма стойност от самите возила.

Да бъдат открити сходни измами в действително време е мъчно, тъй като на година се вършат към 2 млн. механически прегледа. Ето за какво против един милион лв. инспекцията вкарва усъвършенствания и нови услуги в системите си.

Всички данни за автомобила ще се извличат онлайн от архивите на Министерство на вътрешните работи, а в пунктовете ще бъде лимитирано попълването на още данни. До края на годината при обзор към този момент няма да се носи полицата за "Гражданска отговорност ", тъй като данните ще се извличат автоматизирано масивите на Гаранционния фонд дали автомобилът е застрахован. С софтуерни решения към този момент бяха пресечени и опитите на изпитите по доктрина да се явяват с подправени персонални карти - с същински данни, само че с сменена фотография. Сега посредством връзка с Министерство на вътрешните работи няма по какъв начин различен да се яви на изпита, тъй като в базата данни към този момент се сверяват фотосите от персоналните документи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР