Предпроектните проучвания за хидро-енергийна централа на Дунав между Белене и

...
Предпроектните проучвания за хидро-енергийна централа на Дунав между Белене и
Коментари Харесай

Тома Белев: Спрете да пилеете данъците ни за зомби проекти!

Предпроектните изследвания за хидро-енергийна централа на Дунав сред Белене и Никопол са пилеене на налози за един зомби план. Това мнение изрази във Facebook  лесовъдът и природозащитник Тома Белев

Според него в Министерството на енергетиката това се разисква п рез последните 16 години, което е ненужно пилеене на средства . Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция: 

„ Има хора, които не са за местата, на които седят. Например шефовете на националните енергийни компании на България и Румъния. Двете сдружения желаят пари от Европейски Съюз за предпроектни изследвания на един зомби план – хидро-енергийна централа на Дунав сред Белене и Никопол.

Защо зомби? Защото е умислен през 1956 година и с огромно обтягане от българската страна е бутан по линия на Съвет за икономическа взаимопомощ до 1990.

282 километра дължина, на практика до Сърбия, и пристанища при Плевен, гр Левски и гр.Искър. И залети, в случай че добре си припомням, 40 обитаеми места и над 500 кв.км. българска земя. ХЕК Никопол – Турну Мъгуреле е предиздвикал Българска академия на науките да се опълчи на водещата роля на Съвет за икономическа взаимопомощ и да излезе с два отчета против това безумство.

Да си чиновник на страната и да не си направиш труда да прочетеш поне историята на предлагането, дето защитаваш е безконтролно. Впрочем от мрежата виждам, че хрантутници в Министерството на енергетиката се занимават да разискват това зомби от 2008 година насам, т.е. някой 16 години е взимал заплата за нелепости.
Аман от калинки!

Спрете да пилеете налозите ни! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР