Предприели сме стъпки за засилване на контрола по спазване на

...
Предприели сме стъпки за засилване на контрола по спазване на
Коментари Харесай

Готвят нови ковид мерки. Какви са

Предприели сме стъпки за усилване на контрола по съблюдаване на настоящите противоепидемични ограничения и ще разчитаме за това и на съдействието на регионалните шефове и общините. Изключително значимо е в този миг институциите да работят в синхрон, с цел да ограничим разпространяването на COVID-19. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов на извършена през днешния ден видеоконферентна среща със експерти в региона на епидемиологията и инфекциозните заболявания.Това оповестиха през днешния ден от министерството на опазването на здравето.

 Наблюдава се растеж на записаните случаи при децата и учениците от 0 до 19 години, както и измежду потребителите на услуги в домове за възрастни хора. Като главен проблем експертите показаха и високия дял на скритата заболяемост в България. Според тях напъните би трябвало да бъдат ориентирани към групите от популацията, които са в максимален риск от заразяване и предаване на вируса.

„ Отчитайки обстановката би трябвало да предложим съответни изпълними ограничения, които да дадат резултат, само че и да не лимитират фрапантно социално-икиономическия живот. Целта е да направляваме развиването на пандемията по този начин, че да не разрешаваме претоварване на здравната система “, безапелационен бе зам.-министър Златанов.

Експертите регистрират като съществена причина за нарасналата заболяемост от COVID-19 ниското имунизационно покритие у нас. Това от своя страна води до нарастване на приетите в болница пациенти и смъртните случаи
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР