Предпразнично - в петък (1 март) - от КАТ въвеждат

...
Предпразнично - в петък (1 март) - от КАТ въвеждат
Коментари Харесай

КАТ няма да спира камионите по празниците, щели да се самоконтролират

Предпразнично - в петък (1 март) - от КАТ вкарват нова мярка за надзор на камионите, движещи се по автомагистралите. Според новите правила живата мощ на пътна полиция към този момент няма да стопира тировете. Контролът ще бъде поверен на самите водачи - в случай че не съблюдават възбраната и навлязат след знака за автомагистрала и бъдат засечени от патрул, ще следват санкции и строги санкции.
Никой не е споделил, че няма да има надзор, в противен случай. Тази заповед е от доста години, просто ние сме ползвали и жива мощ при започване на възбраната. Ще имаме полицейски патрули при започване на всички сектори, разяснява комисар Росен Рапчев - шеф на на бранш " Пътен надзор " към Главна дирекция " Национална полиция ".
От 16 до 20 часа в петък (1 март) и е понеделник (4 март) по автомагистралите не би трябвало да се движат тирове. Забраната не се отнася за такива, които транспортират рискови товари, живи животни и са на температурен режим.
" Когато спрем тирове с рискови товари дружно с другите, при пораждане на случай има съществени опасности ", изясни Рапчев.
" За идните празнични дни няма да се промени нищо, на две места единствено ще има вътрешен надзор, на останалите пътища и автомагистрали ще имаме надзор, който е и до в този момент ", добави той.
Искаме възбраната да влезе в действие лятото в цялостен размер, когато можем с камери и механически средства да откриваме този тип транспортни средства, дали са в възбраната или не.
Той изясни новите ограничения с обстоятелството, че има недостик на запас и огромна част от служителите на реда от пътна полиция сега се употребяват точно за прекъсване на тирове.
Ще има ли къде да паркират тировете, когато започва възбраната и има ли задоволително паркинги?
Идеята е да се разпределят и да стопират на повече места, а не както преди - там, където ги стопират служителите на реда. Не е наложително да стъпят на самата автомагистрала, с цел да спрат. Ако знаят, че ще влезнат в възбраната да си изберат паркинг, където да спрат, съобщи Рапчев.
Той не направления съответни места за прекъсване, тъй като те не били благосъстоятелност на пътна полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР