Предпоставки за възстановяване на диалога между Москва и Вашингтон по

...
Предпоставки за възстановяване на диалога между Москва и Вашингтон по
Коментари Харесай

Русия не вижда шанс за диалог със САЩ за стратегическата стабилност

Предпоставки за възобновяване на разговора сред Москва и Вашингтон по въпросите на стратегическата непоклатимост все още не се виждат от съветската страна. Това съобщи непрекъснатият представител на Руската федерация към интернационалните организации във Виена Михаил Улянов. Той направи изказването в изявление за вестник " Известия ", оповестено в понеделник.

Говорейки за Договора за редуциране на стратегическите оръжия, Улянов означи, че с цел да се възобнови разговорът по контракта , е належащо Вашингтон да се откаже от враждебната си политика по отношение на Русия.
 Рябков: Русия е в правото си да се отдръпна от Нов СТАРТ
Рябков: Русия е в правото си да се отдръпна от Нов СТАРТ

Ако Съединени американски щати желаят възкръсване, да трансформират политиката си към Русия

" В условия, когато Съединените щати непосредствено слагат задача на Запада да нанесе стратегическо проваляне на страната ни, да обсъждаме въпроси от стратегическо значение е безусловно невероятно ", добави дипломатът.

Припомняме, че Русия се отдръпна от контракта " Нов СТАРТ ". Москва през март разгласи, че няма да организира проби, стига Вашингтон също да се въздържа от такива. Той обаче акцентира, че Русия би трябвало да се приготви за най-лошото.

Ден по-рано обаче съветският президент Владимир Путин разгласи, че ще разположи тактически нуклеарни оръжия и средства за тяхната доставка в Беларус 

НАТО и Европейски Съюз предстоящо към този момент осъдиха като безотговорни такива изказвания и проекти. 
 Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната
Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната

И Варшава осъди изказването на Путин за нуклеарните оръжия

Съединени американски щати оповестиха, че наблюдават протичащото се, само че към този момент нямат наблюдения за съответни дейности по потреблението на въпросните оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР