Предпоследният уикенд на февруари отново ще е зареден с пролетно

...
Предпоследният уикенд на февруари отново ще е зареден с пролетно
Коментари Харесай

Предстои слънчева събота и облачна неделя, температурите - до 15 градуса

Предпоследният уикенд на февруари още веднъж ще е зареден с пролетно въодушевление – доста слънце над по-голямата част от страната и температури над сезонните. И в двата дни на разсъмване ще има условия за мъгли в някои котловини, низини и около водоемите. Температурите в ранните часове ще се двоумят към нулата до най-много 4-5 градуса.
 
В събота над Западна и огромна част от Централна България ще е слънчево с минимална облачност. В източните региони обаче облаците ще са плътни с капацитет за незначителни валежи на изолирани места. Едва по-късно следобяд и там облачността ще се раздра. Отново на Изток ще се усеща леден северен вятър. Дневните температури – от 8 до 13 градуса.
 
В неделя още преди обяд облачността ще стартира да се усилва и денем ще е променлива. Ще духа ветровит северозападен вятър в Дунавската низина и в западните елементи на Горнотракийската равнина. Дневни температури – 9-14 градуса. Преди обяд в Северозапада ще превали слаб дъжд. По-късно това ще се случи и в някои централни и източни региони.
 
До средата на последната цялостна седмица на февруари ще е по-хладно и с повече облаци. Ще има краткотрайни, местни валежи от дъжд. Сняг – в по-високата част на масивите в Западна и Централна България. Към края на работната седмица облаците последователно ще отстъпват в интерес на слънцето. Следобедните температури до четвъртък – сред 6 и 11 градуса, след което към почивните дни ще се покачат до пролетни равнища – сред 12 – 17 градуса.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР