Предполагаемо писмо от Комисията по култура в Народното събрание взриви

...
Предполагаемо писмо от Комисията по култура в Народното събрание взриви
Коментари Харесай

Неграмотни ли са народните избраници?

Предполагаемо писмо от Комисията по просвета в Народното събрание взриви за броени часове обществените мрежи. Неграмотно написаната покана към представители на културните институции в Стара Загара е персонално инициирана от депутата Калин Вельов – член на комисията. Някои консуматори разясниха, че Вельов евентуално самичък е писал текста, който бе изпъстрен с корекции в алено, защото в него има голям брой правописни, пунктуационни и стилистични неточности.

" Това по-долу не е подбив, а ми се щеше да беше!... писмо от Постоянната комисия по просвета в Народното събрание... е то бива, бива занижена граматическа и пунктуационна просвета на " културни хора ", но чак пък толкова... шок! ", написа Златина Караенева от Кукления спектакъл в Стара Загора, която евентуално е получила поканата в качеството си на представител на културата в града. 



 

Именно под писмото на Караенева преди час Вельов написа: " Публикуваното писмо не е написано от мен – Калин Вельов, още по-малко от името на Комисията по просвета и медии или от неин чиновник. Бих желал също да отбележа, че в никакъв случай не бих си разрешил да намеся или подпиша сътрудниците от Комисията по просвета и медии в самодейност, която е персонално моя и не е доказана публично от комисията. Съобщенията по отношение на срещите, които провеждам с гилдията на културата в главните градове на България и са написани от мое име, може да наблюдавате и прочетете на страницата ми в обществените мрежи и те са единствено и само в персонално качество. Вероятно писмото, което цитирате, има създател и е подписано от него или от името на регионална конструкция или институт и е правилно да цитирате истината, а не да намесвате незаслужено и преднамерено Комисията по просвета и медии или мен като създател на текста! Считам, че в сериозната публицистика (в случая Вие не сте такива, само че въпреки всичко го разпространявате ) е редно информацията да бъде проверявана ".

 
Хейтминутка: Нова пиеса в театъра на парадокса
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР