Предполагаемият ръководител зад нелегалната IPTV стрийминг мрежа, която беше разбита

...
Предполагаемият ръководител зад нелегалната IPTV стрийминг мрежа, която беше разбита
Коментари Харесай

Грък е ръководил нелегалния IPTV доставчик, разбит при операция с българско участие

Предполагаемият началник зад незаконната IPTV стрийминг мрежа, която беше разрушена след акция с българско присъединяване предходната седмица, е 47-годишен гръцки жител, заяви гръцкият ежедневник Phileleftheros. Мъжът, който беше задържан в у нас, има компания, предоставяща интернет услуги, основана в Петрич. При ареста българските управляващи откриха доказателства на фирмените сървъри на обвинения. Според българските служби точно въпросният гръцки жител е " мозъкът " на противозаконната верига.

Като цяло, в резултат на интервенцията, бяха открити общо 140 сървъра, 56 от които са в седалището на компанията, а четири в други пространства, наети от 47-годишния грък. Други 80 сървъра пък са открити на два адреса в София, които се стопанисват от двама гръцки жители.

 1

В рамките на интервенцията против незаконната стрийминг мрежа в Кипър са задържани още трима мъже на възраст 53, 44 и 43 години – двама от Лимасол и един от Ларнака. Четвърти обвинен, който е на 42 години, пък беше задържан още предишния петък в Ларнака във връзка със същия случай, само че по-късно бе освободен, без да бъде упрекнат.

Девет обвинени са задържани и в Холандия. Преди да се стигне до интервенцията, българските и холандските управляващи са следили центровете, в които се намират сървърите, в продължение на месеци, а за триумфа на интервенцията способстват и кипърски специалисти по цифрова сигурност.

Нелегалната IPTV мрежа обслужва към половин милион клиенти в цяла Европа с оферта за към 1200 телевизионни канала, в това число Sky UK, Sky Deutschland и Sky Italia, гръцката Nova TV, холандската Ziggo Sport, Fox Sports и доста други.

Междувременно, по непотвърдена информация на гръцките управляващи към този момент има претенденти, които се канят да заемат мястото на разрушената мрежа за доставка на незаконни стрийминг услуги. От южната ни съседка обаче за в този момент не дават детайлности.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР