Предполагаемият лидер на култ към края на света в Кения

...
Предполагаемият лидер на култ към края на света в Кения
Коментари Харесай

Лидерът на култ ще бъде обвинен в масово убийство, тъй като „400 последователи се уморяват от глад“

Предполагаемият водач на фетиш към края на света в Кения ще бъде упрекнат след гибелта на 429 души, за които се притеснява, че са „ уморили себе си от апетит гибел за среща с Исус ”.

Самопровъзгласилият се свещеник Пол Нтенге Макензи беше задържан през април 2023 година, откакто стотици тела бяха открити в плитки гробове в гората Шакахола, Малинди, където работеше Good News International. Повечето демонстрираха признаци на апетит, до момента в който други се притесняват, че са били нападнати.

Мъртвите включваха мъже, дами и деца - някои от които бяха от едно и също семейство. Оцелелите споделиха на следователите, че пасторът им е наредил да постят до гибел преди края на света, с цел да могат да срещнат Исус.

Директорът на прокуратурата на Кения през днешния ден подреди 95 души от култа към Страшния съд да бъдат упрекнати в ликвидиране, непредумишлено ликвидиране, радикализация, свирепост и мъчение на деца, наред с други закононарушения. На прокурорите беше даден период от две седмици, с цел да ги оповестят обществено, или за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР