Предполагаемият лидер на голяма наркобанда от южния френски пристанищен град

...
Предполагаемият лидер на голяма наркобанда от южния френски пристанищен град
Коментари Харесай

Френски лидер на наркобанда арестуван в Мароко

Предполагаемият водач на огромна наркобанда от южния френски пристанищен град Марсилия бе задържан в Мароко, оповестиха френските управляващи.

Марсилия, вторият по величина град във Франция, само че и един от най-бедните метрополиси, е обиден от принуждение, обвързвано с опиати.

" Един от най-големите наркотрафиканти в Марсилия беше задържан в Мароко. Браво на служителите на реда, които неуморно не престават битката против трафика на опиати ", написа френският вътрешен министър Жералд Дарманин в платформата X. Той благодари на управляващите в Мароко, като сподели, че е нанесен " огромен удар " на трафика на опиати.

Прокурорът от Марсилия Никола Бесон сподели пред Агенция Франс Прес, че 33-годишният Феликс Бингуи е бил арестуван в пристанищния град Казабланка, най-големият град в Мароко. Смята се, че Бингуи е водач на „ Йода “, една от главните наркогрупи в Марсилия. Според източник карцерът е резултат от траялото месеци съдействие сред френски и марокански чиновници. Северните квартали на суровия средиземноморски град, известни със своите запуснати улици и жилищни комплекси, се считат за център на наркотърговията.

През последните години градът стана очевидец на война за надзор над високодоходния пазар на опиати сред „ Йода “ и различен огромен клан, прочут като DZ Mafia. Според източник, непосредствен до следствието, Бингуи постоянно пътувал сред Франция и Мароко до експлоадирането на войната за територия с DZ Mafia през февруари 2023 година Миналата година 49 души бяха убити и повече от 120 бяха ранени във войната сред враждуващи банди в Марсилия. Известният контрабандист на опиати Карим Харат беше екстрадиран от Мароко във Франция през 2023 година.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР