Предпочитанието на определена напитка може да каже много за характера

...
Предпочитанието на определена напитка може да каже много за характера
Коментари Харесай

Любимите напитки на едни от най-известните писатели

Предпочитанието на избрана напитка може да каже доста за характера на един човек. Писателите са известни с това, че обичат да пият. Казват, че алкохолът развързва езика, очевидно и перото. Но какво са обичали да пият някои от най-известните писатели, които сигурно всички сме чели? Нека забележим.

Едно мохито, апелирам. Ваш Хемингуей



Хемингуей е бил меко казано въодушевен пияница. Той се е отдавал на необятна гама от питиета, само че мохитото е обичаната му. Обожавал е да го пие в La Bodeguita del Medio в Хавана, Куба, където постоянно се е мотаел, с цел да пие и написа. Или както той споделя: „ Човек не съществува, до момента в който не е пийнал “.

Маргарита за Джак Кеуак

Джак Керуак е тези прочувствени алкохолици, по които незабавно си падаш. Много е обичал да купонясва, пишел е красиво и е умрял от чернодробна непълнота. С две думи, живял е бързо. Любимата му напитка е класическа маргарита. Керуак свободно признава, че е бил пийнал... само че по секси метод: " Когато пораснах, станах алкохолик. Защо? Защото одобрявам екстаза на мозъка. Аз съм злощастник. Но обичам, обичам. "

3 чаши абсент за Оскар Уайлд



Когато го попитали за обичаната му напитка, абсент, Оскар Уайлд размишлявал: „ След първата чаша виждаш нещата такива, каквито би желал да бъдат. След втората виждаш нещата такива, каквито не са. Най-накрая виждаш нещата такива, каквито са в реалност, и това е най-ужасното нещо на света. Тази забележка освен потвърждава познанието на Оскар Уайлд за резултатите на абсента, само че също по този начин удостоверява, че той го е пиел, до момента в който е писал „ Портретът на Дориан Грей “ — звучи по този начин, като че ли той е базирал лорд Хенри Уотън, Дориан Грей и Базил Холуърд върху първата, втората, и третата чаша абсент.

За Едгар Алън По… егног

По е обичал сезонните питиета и да подправя коктейлите си с опиати. и може би е починал от алкохолизъм. Това, което знаем е, че той е харесвал коняк, а семейство По употребило специфична рецепта за яйчен ликьор за по-хладните месеци. Въпреки че, не е изненадващо, По е ставал малко печален, когато се напие: „ Не изпитвам безусловно никакво наслаждение от стимулантите, на които от време на време толкоз бясно се приписвам “ - споделя той.

Франсис Скот Фицджералд и джинът



Естествено, врагът на Хемингуей Фицджералд също е бил корав пияница. Фицджералд и брачната половинка му Зелда обожаваха джин рики ( джин, сок от лайм и сода) и двамата обичали да издават театрални етюди, до момента в който са в нетрезво положение. Както е споделил Фицджералд: „ Първо пиете, по-късно питието приема пиво, а по-късно питието ви взема “.

За Чарлз Буковски… всичко

Чарлз Буковски, „ лауреатът на американския долнокачествен живот “, е бил напълно за бърбън и бира. Но в случай че в миналото сте чели някой от полуавтобиографичните му романи, няма да се изненадате да чуете, че той е пил съвсем всичко, до което може да се докопа: „ Отидох в най-лошия бар с вярата да бъда погубен, само че всичко, което можеш да направя, беше да се напия още веднъж. "

Уилям Фокнър - за мен мента



Като всеки грациозен южняшки създател, Фокнър се наслаждавал на ментов джулеп, за предпочитане до момента в който седи на верандата. И спрямо някои от другите създатели в този лист, той знаел по кое време да стартира да пие: „ Няма такова нещо като неприятно уиски. Някои уискита просто са по-добри от други. Но човек не би трябвало да се заблуждава с алкохол, до момента в който не навърши петдесет; тогава той е прокълнат простак, в случай че не го направи.

Водка за Труман Капоти

Труман Капоти наричал портокаловия сок и водката своята „ портокалова напитка “. Това е сладко име, само че по-малко сладостен е фактът, че създателят на „ Закуска в Тифани “ се е борил със злоупотребата с алкохол през по-голямата част от писателската си кариера. Той също бил много прям за това кой е: „ Аз съм пияч. Аз съм наркоман. Аз съм хомосексуален. Аз съм талант. "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР