Предпазните маски и спазването на дистанция са важни, но технологиите

...
Предпазните маски и спазването на дистанция са важни, но технологиите
Коментари Харесай

Борба с вируса: Вентилацията на помещенията е по-важна от маските и дистанцията

Предпазните маски и спазването на отдалеченост са значими, само че технологиите за добра вентилация са най-значимият фактор за понижаване на риска от разпространяване на новия ковид на закрито, сочат резултати от немско проучване, представени от Ройтерс.

Близо 1500 доброволци употребявали защитни маски, дезинфектант за ръце и устройства за установяване на отдалеченост на поп концерт на закрито в Лайпциг през август в границите на проучването за разпространяване на новия ковид измежду огромни групи хора. Учените симулирали три разновидността с друг брой фенове и стандарти за обществена отдалеченост и основали компютърен модел на залата, с цел да проучват разпространяването на аеролози от инфектирани виртуални гости на концерта.

" Най-важното изобретение за нас бе разбирането какъв брой значимо е да има технология за добра вентилация. Това е ключът към понижаване на риска от зараза ", сподели Щефан Мориц, началник на проучването РЕСТАРТ-19 в университетското здравно учебно заведение в Хале.

Изследването открило още, че намаляването на потенциала на залата, съществуването на голям брой входове и изходи, както и седящите места за публиката се отразяват мощно върху броя контакти с близките.

Учените предлагат храни и питиета да се одобряват единствено от седящи гости, зоните за изчакване на ред да са навън, маски да се носят по време на цялото събитие на закрито и да се наемат стюарди, които да наблюдават за спазването на хигиеничните условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР