Предоставянето на военна помощ за Украйна не е обсъждано на

...
Предоставянето на военна помощ за Украйна не е обсъждано на
Коментари Харесай

Министър Заков: Предоставянето на военна помощ за Украйна не беше тема на коалиционния съвет

Предоставянето на военна помощ за Украйна не е обсъждано на този съвет. Този въпрос въобще не е обсъждан в елементи, тъй като няма нужда да се разисква в този съвет. Целта му е напълно друга. Това е въпрос, който би трябвало да бъде разискван в самата коалиция, това не е задачата на този съвет, не беше тематика, не беше обсъждано в елементи. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков след съдружен съвет, на който участва.

„ Трябва ни голяма инвестиция, с цел да възстановим наборна войска във типа, в който беше. Ако погледнете какъв брой % от Брутният вътрешен продукт са се харчили, до момента в който имахме наборна войска, не виждам по какъв начин това ще стане сега, съобщи Заков.

" Минахме по целия конспект на съглашението, както и през приложение 15, което е за защита. Беше значимо да се организира този съвет, тъй като не е провеждан от 4 месеца. Беше значимо за нас като Министерство на защитата да чуем вижданията на съдружните сътрудници и те да чуят нашите. Има основни въпроси, които още идващите дни би трябвало да се адресират ", означи Заков.

Министърът на защитата бе помолен да каже позицията си във връзка с предлагането на " Демократична България " Народното събрание да даде мандат на държавното управление за изпращане на военна помощ. " В Народното събрание е мястото, където би трябвало да се организира тази полемика. Моята позиция е, че поздравявам такава полемика ", сподели той.

" Нека Народното събрание да организира тази полемика, да вземе решение, а аз като министър на защитата, когато получа мандат, ще направя това, което зависи от нас и това, което е допустимо ", добави той.

Срокът за приемане на изтребителите F-16 е явен и не се е трансформирал - началото на 2025 година. Няма смяна и няма причина да има смяна в периода на доставката, уточни още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР