Предложили на надзирателите 5% отгоре върху заплатите, те обаче се

...
Предложили на надзирателите 5% отгоре върху заплатите, те обаче се
Коментари Харесай

Цачева: Надзирателите се инатят, искат 20% отгоре на заплатите

Предложили на надзирателите 5% от горната страна върху заплатите, те обаче се инатят за 20 на 100. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева.

Тя призна, че работата на надзирателите е доста тежка и непривлекателна.

"В момента има по-малко от 300 свободни места, само че това е тъй като се назначават хора, след месец, два те се отхвърлят и напущат “, изясни Цачева.

От правосъдното министерство са декларирали за идващия интервал от 2019 година до финансовия министър спомагателни щатни бройки с обезпечено финансиране, с цел да има по-голям баланс сред пандизчии и надзиратели, само че все още повече пари за тях няма.

Служителите в пандизите са получили нарастване от 5%, каквото беше отпуснато за всички заети в областта на сигурността.

"Срещнахме се и с финансовия министър и синдикатите на надзирателите, Владислав Горанов им предложи още 5 на 100 нарастване над към този момент полученото от 5%, което сумарно е 10%, само че синдикатите отхвърлят, а това е тяхно право “, призна Цачева.

Резултатът от този отвод е към този момент провелия се митинг на надзирателите, а за 10 март е плануван вторият.

"Синдикатите желаят 20 на 100 нарастване, каквото за актуалната година няма по какъв начин да стане, няма подобен % нарастване и в системата на Министерство на вътрешните работи “, отсече министърката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР