Предложихме изслушване на регионалния и енергийния министър по процеса на

...
Предложихме изслушване на регионалния и енергийния министър по процеса на
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Споразумението за Марица-изток не са спазва и комплексът е оставен на доизживяване

" Предложихме чуване на районния и енергийния министър по процеса на саниране, министър Радев не пристигна. Второто чуване беше към Тагарев за задачите и резултатите от визитата му в Съединени американски щати. А третото беше какви задължения сме поемали, когато подписахме контракта за срамното присъединение към Шенген по въздух и вода. Мнозинството одобри първите две чувания, само че не и третото. Изслушванията, поискани от Българска социалистическа партия са, с цел да могат хората да видят по какъв начин се ръководи страната, дали ръководещите си съблюдават уговорките и дали не ангажират България с някакви сделки, които са в български ущърб. С отхвърли за чуването по Шенген остава усещането, че държавното управление договаря неща, които не са допустими за нас. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков в ефира на Евроком.
Той разяснява и подписаното от Денков съглашение в 7 точки за спасяването на комплекса „ Марица-изток “. " Към момента са изтекли периодите по 6 от точките и нищо не е направено. С това съглашение ръководещите излъгаха миньорите и енергетиците, с цел да ги успокоят. И в този момент мините са оставени на оцеляване, до момента в който могат. Първо се одобриха промени в Закона за енергетиката, където се споделя, че българите ще излязат на свободния пазар, само че не знам по какъв начин ще се заплаща тогава електрическата енергия с тези приходи, когато цените на силата скочат 2-3 пъти ", добави социалистът.
" Един човек, който не е с приходи под прага на беднотия може в един миг да се окаже, че е енергийно безпаричен, тъй като жилището му не е санирано. Вместо да понижават бедните или неравенствата в България - те се усилват. Близо 500 хиляди души в България получават минималната работна заплата. Прагът на беднотия е 523 лв. от 1 януари. При семейство с 2 деца и родителите, в случай че работят на минимална работна заплата - действително тези хора са работещи небогати ", изясни някогашният обществен министър.
По думите на Гьоков Българска социалистическа партия, като лява партия, продължава да упорства за отпадането на плоския налог от 10% и за въвеждането на прогресивно подоходно облагане. " Десните партии в Народното събрание плашат хората, че ние желаеме да събираме по-високи налози. Скалата, която предлагаме, няма да засегне хората, които получават до 4 000 лв.. Ако не въведем това прогресивно облагане, би трябвало да създадем необлагаем най-малко ", заключи депутатът от социалистическата партия.
" С този закон за Българска народна банка, който ръководещите вкараха за разглеждане, се вършат едни фундаментални промени в паричната ни система. Той прави няколко неща - първо, ние се отхвърляме от валутния ръб и второ, се лишаваме от суверенитета на българския лев и от независимостта на Българска народна банка, която към този момент ще бъде като някакъв клон на ЕЦБ. Няма по какъв начин да убеждаваш хората, че еврото е доста положително, само че без изработен разбор. Ако желаеме да сме почтени, би трябвало да се акцентират и минусите от приемането на еврото, тъй като едва ли има добряк, който да мисли, че ще има единствено позитиви от въвеждането на еврото ", сподели в умозаключение Георги Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР