Предложенията за заместник-председатели на Сметната палата се правят в тридневен

...
Предложенията за заместник-председатели на Сметната палата се правят в тридневен
Коментари Харесай

Депутатите приеха правила за предлагане на заместници на Сметната палата

П редложенията за заместник-председатели на Сметната палата се вършат в тридневен период от решението за избиране на ръководител на одитния орган. Парламентът одобри процедурните правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за двама заместник-председатели и двама членове на Сметната палата, показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание.

Съгласно приетите правила номинации могат да вършат ръководителят на Сметната палата, Управителният съвет на Института на дипломираните, експерт-счетоводители, надлежно Управителният съвет на Института на вътрешните инспектори в България.

Всеки претендент би трябвало да показа идея за активността на Сметната палата с оглед, длъжността за която е препоръчан до 10 минути, а по-късно има 10 минути да отговори на въпросите на депутатите.

За да бъде определен даден претендент той би трябвало да получи поддръжката на повече от половината присъстващи народни представители в пленарна зала, а в случай че това не се случи се открива нова процедура.

Предвижда се претендентите да минат предварителна инспекция по Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР