Предложенията на Димитър Главчев за министри в служебния кабинет не

...
Предложенията на Димитър Главчев за министри в служебния кабинет не
Коментари Харесай

Незабавното изпълнение на разпореждания от партийните централи руши доверието в изборите, смята президентът

Предложенията на Димитър Главчев за министри в служебния кабинет не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. По думите му в устрема си да наложат цялостен монопол върху властта, партиите, които гласоподаваха измененията в Конституцията в действителност обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебния кабинет, което е следващото доказателство за неуспеха на конституционната промяна, безапелационен беше Радев. Президентът разгласи, че ще предложения служебния министър председател на диалог в петък, с цел да обсъдят поисканите смени на министри в кабинета.

“Вече виждате по какъв начин от партийни събрания се раздават разпоредби. Как се заплашва министър-председателят и аз мога да се надявам господин Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и въобще върху цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф “, разяснява президентът.

Той посочи, че във времето, в което е отговарял заслужебните държавни управления, партиите не са могли да си помислят “за сходни вмешателства “.

“За външния министър стана ясно от кое място идва заръката, само че кой поръча промяната и на земеделския министър, когато господин Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет, в дух на последователност и като потвърден мениджърски опит в региона. Според вас не е ли необичайно министър-председател да се сменя през ден мнението и обикновено ли въобще през ден да сменяме по министър?!Така объркваме и обществото, и бизнеса, и сътрудниците.

Аз към този момент заявих, че няма да се греша в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, само че и ще упорствам и той да се съблюдава обещанието, което даде пред мен и пред обществото, че ще предложи кабинет равно далечен от всички партии “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР