Предложеният законопроект, който предвижда властта да прави наказателни списъци без

...
Предложеният законопроект, който предвижда властта да прави наказателни списъци без
Коментари Харесай

ИТН: Предложеният закон за черни списъци е абсолютен фашизъм, не е обсъждан с нас!

Предложеният законопроект, който планува властта да прави наказателни описи без съд и присъда и да замразява пари и имущества по доноси не е обсъждан и не е координиран с „ ИТН “ като съдружен сътрудник.

Това сподели по време на брифинг в Народното събрание Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия от „ ИТН “ (ИТН), съобщи Българска телеграфна агенция.

Става въпрос за законопроекта, направен във Финансовото министерство, за който първи Епицентър. бг писа и разгласява целия му текст. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от тези действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Освен това в проектозакона се планува да има Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански отговори на журналистически въпрос бил ли е координиран този законопроект с тях.

Депутатът Станислав Балабанов сподели, че от това, което е излязло в общественото пространство, излиза наяве, че въпросният план на законопроект е „ безспорен фашизъм “.

" Надявам се, че това просто е било обсъждано някъде там в Министерски съвет. Защото, в случай че изобщо това е минало през мозъка на някой перверзен политик, това е безспорен фашизъм и се надявам по някакъв метод то да не бъде използвано, тъй като без съд и присъда да действаш по този комунистически за нас метод е аморално и неточно. От Има Такъв Народ, във връзка с такива бъдещи диалози, ние ще бъдем безапелационни, " съобщи Балабанов.

Експертът на Има Такъв Народ и някогашен народен представител Николай Радулов пък обвърза този проектозакон с тежката за обединението тематика за ветото на Северна Македония. Той видя в плана опасност за тези, които не са съгласни безусловно абсолютно да се започват договарянията с РСМ.

" Това е опит да се извиват ръце на всички, които не са съгласни - безусловно абсолютно да се започва процедура по присъединението на Македония - един опит да си каже: " Който не е склонен с нещата, които предлагаме, ще влезе в някой от тези описи. Така си мисля аз ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР