Предложеният нов подробен устройствен план на Борисовата градина трябва да

...
Предложеният нов подробен устройствен план на Борисовата градина трябва да
Коментари Харесай

Няма да допусна застрояване на Борисовата градина, обеща Фандъкова

Предложеният нов обстоен организационен проект на Борисовата градина би трябвало да бъде модифициран и опцията да се строи в границите на парка да бъдат напълно отстранени. Това споделя в своя позиция кметът на София Йорданка Фандъкова. В изказването тя показва съответните си забележки за оферти от арх. Ковачев Подробен организационен проект на Борисовата градина.

„ Конната база и базата на „ Спортна София “ да се запазят на местата, на които са, като не съм съгласна с предлагането да се местят на нови терени в парка. Конната база от години е място, на което децата на София се срещат с конния спорт, а доста деца със специфични потребности идват тук със своите родители. Против съм да се позволява каквото и да било застрояване на територията на Борисовата градина, даже и за реализирането на концепцията да бъде основан „ Музей за зелена памет “ на мястото на сегашната автокъща, която ще бъде отстранена, както и ресторант "Веселото село ". В момента се водят каузи, защото притежателите апелират издадените от общината заповеди за унищожаване на обектите ", споделя Фандъкова и акцентира, че също по този начин не поддържа и предлагането в плана за създаване на атракционна железница в сектора от съществуващата жп линия.

От предложенията кметът приема предлагането да се построи под земята паркинг под автокъщата, както и е съгласна съществуващите игрища да бъдат реконструирани, само че в сегашните си граници. Фандъкова упорства да се премисли и концепцията за подлез при Строителния колеж и да се предложи вид за необятно и безвредно пешеходно прекосяване на равнище терен сред Борисовата градина и градската територия.

Друго предложение на Фандъкова е да се възвърне атракционът „ Кривите огледала “ в съществуващата сега дребна постройка на терена на автокъщата, както и да се усъвършенства веломрежата в Борисовата градина. Тя желае да се изследва и опцията обсегът на проекта да се разшири като в него се причисли и територията към река Аджибарица, която граничи с парка и в този момент попада в проекта на жилищния комплекс „ Дианабад “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР