ПредложениетоОбщина Сливен да предостави бъзвъзмездно на Министерството на здравеопазването за

...
ПредложениетоОбщина Сливен да предостави бъзвъзмездно на Министерството на здравеопазването за
Коментари Харесай

Изграждат оперативната база HEMS на летище „Бършен“, което не променя плана за Индустриалния парк на Сливен 

ПредложениетоОбщина Сливен да даде бъзвъзмездно на Министерството на здравеопазването за ръководство шест дка терен в региона на бившето летище „ Бършен “ бе подкрепено от локалния парламент през днешния ден.
На теренаминистерството възнамерява да бъде построена оперативна база HEMS, която ще съставлява хангар и площадка за потребностите на системата за незабавна здравна помощ по въздух.

„ Става въпрос за главната оперативнабаза наHEMS, в която хеликоптерът ще се обитава ище излетява, с цел да окаже незабавна помощ на потърпевши. Изначално този план беше написан, като единият център в Югоизточна България беше очакван да е в Ямбол. Още тогава концепцията на настоящия министър на превоза Георги Гвоздейков, беше тази база да бъде построена в Сливен, не в Ямбол. Доколкото ми е известно в Югоизточна България следва да бъдат построени общо пет такива оперативни бази “, съобщи кметът Стефан Радев, вносител на предлагането.
Той обърна внимание, че огромните лечебни заведения в Сливен си построяват площадки за кацане на хеликоптери, от които да одобряват потърпевши.

„ Изграждането на тази база по никакъв метод няма да засегне желанията ни във връзка с Индустриалния парк. Тези 6 дка съставляват независим парцел и са част от огромния терен от 1500 дка, който не е включен в първия стадий на развиването на Индустриалния парк. Пистата на летището също няма да бъде наранена “, е безапелационен сливенският градоначалник.

Планираната нова индустриална зона обгръща 2500 декара от региона на летище “Бършен ” и е разграничена на три зони – две за индустриално развиване и летищната писта, която ще може да действа.
Първият стадий от индустриалната зона се възнамерява да се реализира на северния терен на повърхност от 450 дка. Общината няма желание да продава самолетната писта, както и пистата за мотокрос.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР