Предложението на правителството за получаване на власт за провеждане на

...
Предложението на правителството за получаване на власт за провеждане на
Коментари Харесай

Шотландският парламент гласува за нов референдум за независимост

Предложението на държавното управление за приемане на власт за осъществяване на нов референдум за самостоятелност на Шотландия, бе подкрепено от Народното събрание.
Мнозинството от депутатите гласоподаваха в поддръжка на предлагането с аргумента, че „ би трябвало да се организира референдум, с цел да може народът на Шотландия да реши дали желае тя да стане самостоятелна страна “.
Шотландското държавно управление предложи новият референдум да се организира по-късно тази година, само че ще би трябвало да получи пълномощия от Уестминстър за провеждането му - нещо, което министър председателят Борис Джонсън даде обещание да блокира.
В поддръжка на предлагането гласовете бяха 64 на 54, без „ въздържали се “.
По време на дебата първият министър съобщи, че е нужен втори избор за самостоятелност, с цел да се отбрани Шотландия от последствията от стъпките на консервативното държавно управление и Брекзит. Два дни преди Обединеното кралство да напусне Европейския съюз, Никола Стърджън съобщи, че независимостта е единственият действителен метод Шотландия да бъде част от Европа.
„ Като се има поради това, което оферират торите, решението за самостоятелност не е просто законно - належащо е “, сподели тя.
Стърджън се базира на министрите от английското държавно управление, като ги упрекна, че са „ изцяло глухи за ползите, потребностите и гласа на Шотландия “. Тя настоя, че Брекзит е „ съперник на демокрацията “, откакто съвсем две трети от гласоподавателите в Шотландия поддържаха оставането през 2016 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР