Предложението на Община Пловдив за увеличаването на обхвата на Синя

...
Предложението на Община Пловдив за увеличаването на обхвата на Синя
Коментари Харесай

Бул. „Свобода” и още четири улици влизат в обхвата на Синя зона в Пловдив

Предложението на Община Пловдив за увеличението на обсега на Синя зона ще се гласоподава на идната сесия на Общинския съвет на 6 април. Очаква се от месец май да се заплаща по 2 лв. на час за  паркиране на части от бул. „ Свобода ” в регион „ Западен ”.  С нея Община Пловдив ще вкара платеното паркиране в трети регион. Досега всички улици, които са в обсега на Синя зона, са в регионите „ Централен ” и „ Северен ”.
Прочетете още
Участъкът, който ще стане заплатен, е сред ул. „ Царевец ” и бул. „ Свобода ”.  Причината се оказва новият паркинг на УМБАЛ „ Св. Георги ”. Откакто са го създали заплатен всеобщо колите почнали да стопират там.

Освен бул. „ Свобода ”, в обсега на Синя зона, ще бъдат вкарани още четири улици. Едната от тях е ул. „ Генерал Данаил Николаев ”. Улицата бе за малко в обсега на платеното паркиране преди година. Тогава обаче породи напрежение на след гласоподаване на Общинския съвет, тя още веднъж бе върната в остарелия си режим.Администрацията обаче приготвя още веднъж да се заплаща на улицата в централна градска част.

Друга огромна пътна права, на която ще се заплаща по 2 лв. на час, е ул. „ Янко Сакъзов ” в целия й обсег в квартал „ Мараша ”. Останалите две улици са в суперцентъра на града на ул. „ Лейди Стангфорд ” и ул. „ Пейо Кр. Яворов ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР