Предложението на БСП парламентът да не почива през август за

...
Предложението на БСП парламентът да не почива през август за
Коментари Харесай

Парламентът ще излезе във ваканция, няма да гледа закона за хората с увреждания

Предложението на Българска социалистическа партия Народното събрание да не почива през август с цел да одобри закон за хората с увреждания не беше утвърдено. " За " анулация на ваканцията гласоподаваха 69 депутати от Българска социалистическа партия и 1 от ГЕРБ. 101 народни представители се въздържаха. За последните 20 години депутатите не са почивали през август единствено през 2006 година, преди приемането на България в Европейски Съюз.

Мотивите за предожението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бяха, че общественото министерство ще бъде готово с план за закон за хората с увреждания в края на юли и законът би трябвало да бъде признат колкото се може по-скоро.

Дебатите се трансфораха в замяна на обвинявания сред партиите конкуренция за популистични изявления.

" Трябваше да го изпипате, да предложите смяна. Тогава щях да се съглася ", сподели водачът на " Атака " и групата на " Обединени патриоти " в Народното събрание Волен Сидеров. Той предложи, в случай че се одобри анулация на ваканцията да се разиска признаването на Крим за част от Руската федерация, да паднат новините на турски и да бъде преустановен договорът за наем на американските бази в България. Вигенин да си каже за Крим, прикани Сидеров. Веселин Марешки добави, че още в този момент може да бъде гледано развалянето на договорите за базите.

" Г-н Сидеров обичате да се упражнявате по тази тематика, само че вие натиснахте копчето и подкрепихте държавното управление, което удължи глобите преди няколко часа ", отговори Кристиан Вигенин, който, като външен министър в държавното управление " Орешарски ", посети Украйна в дните към анексирането. По-късно Сидеров посочи, че не е дал своя вот във вота на съмнение, само че единствено тъй като не му работел пулта.

" Този закон е чакан дълго време и би трябвало да бъде изработен както би трябвало. Ако би трябвало и през август може да дойдем да гласуваме ", върна се на тематиката Николай Сираков (ГЕРБ).

" Законите за хората с увреждания ще стоят в Народното събрание цяло лято, както и майките на деца с увреждания в палатките, а ние през това време ще почиваме ", сподели Корнелия Нинова. Тя добави, че през днешния ден омбудсманът Мая Манолова ще внесе законови промени след диалозите с майките на деца с увреждания. тя посочи, че в случай че те дават отговор на настояванията на майките, ръководената от нея партия ще припознае измененията. " Нямали сте били материал за работа - ето ви един материал ", сподели Нинова. Тя прикани ръководещите да бъдат почтени и откровени и да кажат, че не желаят да работят през август.

" Можехте да поискате анулация на лятната почивка и по различен метод, да стане без панаир. Г-жо Нинова, вие сте водач на столетницата. Една столетна партия не й отива да подскача, тъй като може да получи инфаркт ", сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков. " Когато една столетна партия стартира да подскача можем да се усъмним, че е болна, дементно болна и не се държи съответно ", добави той. Г-жо Нинова, не чупете Народното събрание един ден може да ви потрябва, прикани Биков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР