Предложението, което се преразглежда от правителствените агенции, също ще насочи

...
Предложението, което се преразглежда от правителствените агенции, също ще насочи
Коментари Харесай

Reuters: Байдън търси нови начини да забрани на Китай да събира данни от САЩ

Предложението, което се преразглежда от държавните организации, също ще насочи Министерството на здравеопазването и човешките услуги (HHS) да попречи на федералното финансиране да поддържа прехвърлянето на здравни данни от Съединени американски щати към задгранични съперници, излиза наяве от извадките.

Проектът отразява напъните на администрацията да реагира по-агресивно на заканите за националната сигурност, за които се твърди, че съставляват китайски компании, които получават купища персонални данни на Съединени американски щати, след несполучливи опити на администрацията на Тръмп да забрани на американците да употребяват известните платформи TikTok и Wechat.

Бившият президент Доналд Тръмп се опита да забрани приложенията през 2020 година, потвърждавайки, че събраните от тях данни могат да бъдат предоставени на Пекин и употребявани за следене на потребителите и цензуриране на наличие. Китай и платформите отхвърлиха всякакво непозволено потребление на данни от Съединени американски щати.

Но съдилищата стопираха използването на възбраните и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в последна сметка ги анулира.

Говорителите на Белия дом, Министерството на правораздаването, Министерството на търговията и HHS отхвърлиха коментар на.

Документът е първичен план, който не включва принос от държавни организации и може да се промени, твърди друго лице, осведомено с въпроса.

„ Ясно е, че администрацията на Байдън се бори с това по какъв начин да се оправи с тази нова граница на риска в връзките сред Съединени американски щати и Китай, която е достъпът на китайското държавно управление до сензитивните данни на американците “, сподели Сам Сакс, старши помощник в Юридическия факултет на Йейл Пол Цай.

Ако бъде приложена, проектозаповедта ще даде на основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд пълномощието да преглежда и евентуално да не разрешава търговски покупко-продажби, включващи продажба или достъп до данни, в случай че съставляват непростим риск за националната сигурност.

Американското разузнаване предизвести за рисковете, подбудени от китайски компании, които събират персонални данни на американците, като влагат в американски компании, които обработват сензитивна здравна информация. Китайската BGI закупи американската компания за геномно секвениране Complete Genomics през 2013 година, а през 2015 година китайската WuXi Pharma Tech закупи американската компания NextCODE Health, отбелязва Националният център за контраразузнаване и сигурност в информативен лист за 2021 година

Проектът е направен, тъй като чиновниците на администрацията са разочаровани от Министерството на търговията заради закъснение на въвеждането на правила и следствие на закани според сходни пълномощия, предоставени на този отдел от Тръмп през 2019 година, споделят трима души, осведомени с процеса.

Тези пълномощия разрешават на Министерството на търговията да не разрешава или лимитира транзакциите сред американски компании и интернет, телекомуникационни и софтуерни компании от „ задгранични съперници ", в това число Русия и Китай.

Заповедтта дава на Министерството на правораздаването експлицитното пълномощие да „ следи спазването и да постанова всички забрани, лицензи или съглашения за намаляване “, издадени според предходните изпълнителни заповеди, „ като по този метод поддържа пълномощията, дадени на министъра на търговията “.

Тя също по този начин разпорежда на министъра на търговията да откри кои класове покупко-продажби са изцяло неразрешени и кои са освободени, демонстрира различен фрагмент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР