Предложение за удължаване с 2 месеца на абонаментите за хората,

Предложение за удължаване с 2 месеца на абонаментите за хората, ...

София удължава с 2 месеца стикерите за платено паркиране.


Предложение за удължаване с 2 месеца на абонаментите за хората, които имат стикери за платено паркиране, както и за намаляване на таксите за „Служебен абонамент“ в центъра на София внасят управляващите ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет. Докладът ще бъде разгледан на сесията на 28 май, съобщиха от общинския съвет. 

Според доклада на председателя на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера и съветниците от ГЕРБ – СДС Радослав Влахов и Борислав Бориславов към момента на отмяна на „синя“ и „зелена зона“ в центъра е имало около 28 000 души със стикери за локално платено паркиране. Не малка част от тях реално не са можели да паркират автомобилите си в близост до домовете си. Наблюдения на Центъра за градска мобилност показват, че е имало дни със 100 и над 100 % запълняемост на паркоместата, включително и при нарушения на Закона за движение по пътищата. Платеното паркиране в центъра на столицата бе отменено от средата на март до 7 май, откогато "синята" и "зелената" зона започнаха отново да функционират. 

Временната отмяна на почасовото платено паркиране е рефлектирала и върху ползвателите на услугата „Служебен абонамент“, които са предплатили за половин или една година, смятат вносителите. Предложението, което ще бъде гласувано от СОС, е хората, които имат сключени договори за „Служебен абонамент“, да бъдат освободени от такса за периода, в който почасовото платено паркиране в центъра беше отменено. Ползвателите на „Служебен абонамент“, които са сключили договор преди 18.03 т.г. и той е за период на действие след тази дата да бъдат освободени от плащането на сумата до изтичането на договора, но не за повече от 1 месец и 19 дни.  Клиентите на ЦГМ, които имат  сключени договори след 18 март, ще бъдат освободени от задължението да плащат до 6 май т.г., гласи предложението.

Източник: segabg.com