Предложение за промяна на Закона за концесиите (ЗК), съгласно което

...
Предложение за промяна на Закона за концесиите (ЗК), съгласно което
Коментари Харесай

Идея: Морските плажове да се дават на концесия не по Закона за концесиите

Предложение за смяна на Закона за концесиите (ЗК), според което концесиите ще бъдат контролирани по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), към този момент е пуснато на публично разискване.
В претекстовете за смяната е посочено, че " морският плаж е характерен обектоснова на летния туризъм и с извънредно висок публичен интерес, заради което за тези обекти - изключителна държавна благосъстоятелност, цялостната уредба би трябвало да е в специфичен закон, а не разпокъсано ". Само че в действителност от 23 страници промени, единствено 1 е в ЗК – през преходни и заключителни разпореждания другите са в други закони, най-много в ЗУЧК.
Предложението за промени идва безусловно по-малко от ден, откакто Националният ръб по туризъм го изиска в отворено писмо, тъй като в съда е наредбата по ЗК, която трябваше да урегулира разпоредбите по закона и това можело да провали концесиите на плажове за лято 2019.
Съгласно измененията, 50% от концесионната такса на морски плаж отива в бюджета на общината, на чиято територия е плажът. А де факто цялата отговорност по даване на концесии носи министърът на туризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР