Предложение, свързано с изграждането на собствен фотоволтаичен парк за нуждите

...
Предложение, свързано с изграждането на собствен фотоволтаичен парк за нуждите
Коментари Харесай

OбС Сливен ще разгледа предложение,свързано с изграждане на общински фотоволтаичен парк

Предложение, обвързвано с построяването на личен фотоволтаичен парк за потребностите на общината, ще бъде импортирано като спомагателна точка в дневния ред на постоянното съвещание на Общински съвет Сливен.

Местният парламент би трябвало да даде единодушие кметът да подпише предварителни контракти за присъединение към електроразпределителната мрежа на два обекта за произвеждане на ел.енергия с „ Електроразпределение Юг “.

Второто в допълнение предложение към дневния ред касае напускането на общинския консултант Васил Петров, чието място ще бъде заето от Стефка Шевкенова. На утрешната сесия следва тя да постави клетва като общински консултант и надлежно да бъде включена в някои от непрекъснатите комисии на локалния парламент.

Председателят на локалния парламент Димитър Митев уточни, че точките в предварителния дневен ред са 42. Като по-съществени измежду тях той открои смяната на Наредбата за практикуване правата на притежател на Община Сливен в комерсиалните сдружения с общинско присъединяване в капитала и общинските предприятия. Като съществена причина за това ръководителят посочи нуждата да бъдат подтиквани шефовете на общинските търговски сдружения да наемат лица по стратегии на Бюро по труда и надлежно да получават съответно заплащане при развиването на практиката за обезпечаване на трудова претовареност. Той добави, че с изменението, ще отпадне и задължението, обявата за конкурс за избор на шеф, да бъде поместена в локален всекидневник.

И на тази сесия следва да бъде гласувана актуализацията на бюджета. Митев уточни, че тя касае най-вече разноски. По думите му става въпрос за финансови средства, които Общината ще отпусне за действия по Тракийската гробница в село Калояново, за подсилване на свлачището в село Сотиря, за ремонт на улица в Промишлената зона, за подсилване на мостови уреди, за видеонаблюдение в няколко села и други Общината възнамерява и главен ремонт на постройката на публичната баня в Сливенските минерални бани.

Друг акцент е установяване на представител на Община Сливен за присъединяване в изключителното съвещание на общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ ВиК-Сливен ”. То е планувано за 12 септември.

Сред предложенията за гласоподаване е и слагане на бюст-паметник на Васил Левски в региона на жп гарата в град Кермен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР