Предложение да преведат либретото на операта “Африканката” отправи директорът на

...
Предложение да преведат либретото на операта “Африканката” отправи директорът на
Коментари Харесай

Старозагорски ученици ще превеждат либретото на операта “Африканката”

Предложение да преведат либретото на операта “Африканката” насочи шефът на старозагорската опера Огнян Драганов към възпитаници от Гимназията с преподаване на непознати езици (ГПЧЕ) „ Ромен Ролан “.
Пред учениците от френските паралелки на 11-и и 12-и клас той разгласи, че със спектакълът на операта на Джакомо Майербер ще се открие юбилейния 50-и Фестивал за оперно и балетно изкуство в Града на липите на 22 ноември.
Постановката е на световноизвестния режисьор Вера Немирова, а за присъединяване в него се водят договаряния с огромния тенор Роберто Аланя.
“На сцената ще има 200 актьори. Декорите и костюмите са на Дойче-Опера Берлин и са над 20 тона общо “, разкри пред учениците на “Ромен Ролан” Огнян Драганов.
При визитата си в учебното заведение оперния шеф показа презентацията „ Защо – на опера и балет “, с която им показа фрагменти от типичен творби, употребявани в хитови филми, както и оперни арии и дуети, с които им разкри невероятните благоприятни условия на човешкия глас в основаването на хубост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР