Предложената вчера нова многогодишна финансова рамка е всъщност началото на

...
Предложената вчера нова многогодишна финансова рамка е всъщност началото на
Коментари Харесай

Огнян Златев: Предложената от ЕК нова многогодишна финансова рамка е всъщност началото на един процес


Предложената през вчерашния ден нова многогодишна финансова рамка е в действителност началото на един развой. Това разяснява в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " Огнян Златев, шеф на представителството на Европейска комисия в България:

" Намерението на Европейската комисия е да се стигне до консенсус по новото предложение преди идващите избори за Европейски парламент, които са след една година. Това ще е една от главните тематики, по които ще се дебатира по време и на българското, и на австрийското европредседателство, тъй като решението за този бюджет би трябвало да бъде взето с консенсус. Всички държави-членки би трябвало да са съгласни ".

За първи път в историята на Европейския съюз имаме независима стратегия за цифрова промяна с бюджет от над 9 милиарда евро, което е и с помощта на напъните на българския еврокомисар – госпожа Габриел, добави още Златев:

" Имаме два пъти нарастване на най-популярната европейска стратегия. Това е програмата " Еразъм “, в която могат да вземат участие и доста младежи от България. Имаме нарастване с над 40% на водещата стратегия за нововъведения. Това е досегашната стратегия " Хоризонт 2020 “, която в този момент ще се назовава " Хоризонт Европа “, т.е. това са все нови браншове и нови политики, от които България и българските жители могат да се възползват в оптималната степен ".

Цялото изявление с Огнян Златев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР