Предлаганите от управляващите промени в Административно-процесуалния кодекс са поредният лобистки

...
Предлаганите от управляващите промени в Административно-процесуалния кодекс са поредният лобистки
Коментари Харесай

"Демократична България": Промените в административното правосъдие засилват произвола на властта

Предлаганите от ръководещите промени в Административно-процесуалния кодекс са следващият лобистки законопроект, импортиран в Парламента от група депутати без публично разискване на законопроекта и под благовидния претекст, че по този начин се работи за електронизация на правораздаването и ограничение на недобросъвестните обжалвания.

Тази е оценката на коалиция " Демократична България " за одобряваните в Народното събрание стремително и без оценка на въздействието на измененията в Административнопроцесуалния кодекс.

Рязкото увеличение на таксите за обжалване на решения на административни органи е в унисон с желанието на ръководещите за свръхдържава, която не предстои на надзор от никого, се споделя в позицията. Това води до цялостен обсег на корупционни схеми, дарове за олигарсите, и в последна сметка ще загубим милиарди, а схемите на властта ще доведат до дефицити, нараснали налози и унищожена природа. Защото държавните органи на никое място по света не са безгрешни, а в противен случай – постоянно се поддават на всевъзможни зависимости. Особено когато знаят, че няма пред кого да дават отговор за дейностите си. "

" Демократична България " не пренебрегва обстоятелството, че от време на време се злоупотребява с обжалвания, нерядко и за рекет. Но тази процедура не може да се отстрани с тоталната възбрана на конституционното право на жителите да пазят правата си в съда. Със сигурност има по-ефективен метод за решение на казуса, да вземем за пример за усилване на независимостта и потенциала на правосъдната власт, тъй че делата да се вземат решение бързо, качествено и заслужено, а не като се усилят таксите за обжалване на актовете на властта сред 18 и 90 пъти, като размерът им нарасне от сегашните 10лв. до 4500лева.се споделя в позицията на " Демократична България ".

От " Демократична България " изрично се опълчват и на закриването на правосъдни съвещания, което намират за посягане против главното конституционно право на жителите на обществен обективен развой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР