Предлагаме увеличаване с 14% на разходите за персонал на МВР.

...
Предлагаме увеличаване с 14% на разходите за персонал на МВР.
Коментари Харесай

Иван Иванов: Увеличеното заплащане на служителите на МВР да бъде заложено в бюджета

„ Предлагаме увеличение с 14% на разноските за личен състав на Министерство на вътрешните работи. Предложението ни е обвързвано с към този момент признатите на второ четене в комисия промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, тъй като ще се окаже, че имаме признат закон за увеличено възнаграждение на чиновниците, а в това време нямаме обезпечен бюджет. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов.
От парламентарната естрада той сподели, че е извънредно време Министерството на вътрешните работи да показа пътна карта за действителна промяна на структурата, за каквато Българска социалистическа партия упорства от доста години, „ с цел да не отиват парите единствено в посока за нарастване на заплатите, само че без действителна активност. “
„ Служителите, които извършват полицейските функционалности, са най-натоварените и те имат извънредно сериозна потребност от нараснало възнаграждение. В този бранш, когато се отворят състезания, няма искащи поради ниското възнаграждение “, акцентира Иванов.
По неговите думи, в това време има един раздут щат, който би трябвало да бъде реформиран. „ За да може да се обърне пирамидата и средствата да бъдат ориентирани точно към този личен състав, който извършва полицейските функционалности, който действително се занимава с защитата на публичния ред и вътрешната сигурност “, уточни националният представител.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР