Предлагаме да се инициира канал за директен обмен на информация

...
Предлагаме да се инициира канал за директен обмен на информация
Коментари Харесай

Павел Тонев: Предлагаме да се инициира канал за обмен на информация с трети държави за спазване на санкциите срещу Русия

„ Предлагаме да се инициира канал за пряк продан на информация по действен път сред страните членки на Европейски Съюз и трети страни за събиране на надеждни доказателства за заобикаляне на глобите, наложени на Русия по отношение на войната в Украйна. Доказването на заобикалянето на глобите изисква ангажираност и от трети страни, участващи в комерсиалната верига за доставки, което все още не е задоволително дейно. “

Това съобщи в свое изявление шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев по време на 105-ото съвещание на Групата по митническа политика към Групово дело „ Данъчно облагане и митнически съюз “ (DG TAXUD), което се организира в Брюксел.

Тонев разяснява още, че българската митническа администрация прави оценка високо работата на Координационната група по използване на глобите . Той осведоми, че все още се проучва с оглед допустимо евентуално заобикаляне на глобите активността на избрани български сдружения, включени в предоставения от Европейска комисия лист от над 21 хиляди сдружения с нараснал риск .

„ По отношение на стоките с висок приоритет и тези от висок стопански интерес за Русия е основана организация за недопускане на заобикалянето на глобите, главно посредством рискови профили “ , добави шефът на Агенция „ Митници “.

На съвещанието беше показана настояща информация от Европейска комисия по отношение на 11-ти и 12-ти пакет от наказания против Русия и работата на Контактна група по глобите по отношение на мониторинга на заобикалянето на ограниченията.

Коментирано беше развиването на Механизма за промяна на въглеродните излъчвания, отнасящо се до митниците, както и промяната на Световната митническа организация (СМО).

На съвещанието бе показан и отчет по отношение на първата среща на групата за Европейски пристанищен алианс и бяха разисквани идващите стъпки по неговото създаване. Сдружението се основава за повишение на успеваемостта, уеднаквяване на механизма за реакция и усилване на съгласуваност сред страните членки на Европейски Съюз в битката с трафика на опиати и проведената престъпност .

Групата по митническа политика към Групово дело „ Данъчно облагане и митнически съюз “ (DG TAXUD) заседава два пъти годишно, като участниците в нея – ръководители на митнически администрации от страните членки от една страна, и Европейската комисия от друга, разискват стратегически въпроси за развиването на митническия съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР