Предлагаме 24 май да се нарича Ден на българското слово,

...
Предлагаме 24 май да се нарича Ден на българското слово,
Коментари Харесай

Те така го разбират: ПП-ДБ сменят името на 24 май и го правят национален празник

„ Предлагаме 24 май да се назовава Ден на българското слово, култура и културата, и на кирилицата “, сподели министър председателят акад. Николай Денков, представяйки предложенията на " Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) за промени в Конституцията, предава Българска телеграфна агенция.

„ Никой от другите празници не трансформира статута си, те остават публични “, добави още той.

„ В глава 10 на Основния закон, където са разказани герб, химн и байрак, би трябвало да сложим разумно и мястото на националния празник “, посочи още Денков.

Тази полемика продължава доста години и по разнообразни аргументи не получи краен резултат. Сега можем да намерим решение в обществото. Опитахме се да намерим празник, който сплотява, а не разединява, сподели още той.

Коалицията " Продължаваме Промяната - Демократична България " показва плана си за конституционни промени в централата на ДСБ на столичната улица " Кърниградска ".

Сред тях са и преструктуриране на Висш съдебен съвет и въвеждане на мандатност на кметовете. Това са част от предложенията за конституционна промяна на ПП-ДБ и " Правосъдие за всеки ".

Формацията предлага собствен план за конституция. Отделно обаче те работят и с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Още преди няколко дни ПП-ДБ оповестиха, че ще предложат и собствен текст за промени.
Те стъпват върху едно по-широко политическо единодушие за промени в конституцията, изясни Христо Иванов и посочи, че са обсъждани с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Основните правила зад тях са повече правдивост, повече отговорност на прокурорите, повече самостоятелност при съдиите. Тези три правилото желаят да изведат главния - че никой не би трябвало да бъде над закона. Следващият принцип е да изведем българските просвета и книжовност на напред във времето, да вкараме концепцията, ще нашите деца са потомци на просветители, сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР