Предлагам проект на решение, което да осигури пожарната безопасност за

...
Предлагам проект на решение, което да осигури пожарната безопасност за
Коментари Харесай

Шефът на пожарната ще се бори Пампорово да не остане без пожарникари

Предлагам план на решение, което да обезпечи пожарната сигурност за курортния сезон, елементи няма по какъв начин да разясня още. Това значи, че хората, които са си тук, и пожарните, които са си тук, ще не престават да си бъдат и за този сезон. Това съобщи пред протестиращите в Пампорово основен комисар Николай Николов – началник на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ПБЗН), съобщи кореспондент на Actualno.com.
Тази заран представители на горовладелски кооперации от региона, хотелиери и ресторантьори от Пампорово блокираха основния път сред Смолян и Чепеларе. Колите бяха пропускани през 5-10 минути.
Главеният комисар Николов пристигна при протестиращите дружно с кмета на Чепеларе Славка Чакърова и регионалния шеф Недялко Славов. Те помолиха недоволните да преустановят протестните си дейности, тъй като бързаха да отидат в София, с цел да беседват с министър-председателя Бойко Борисов и отрасловите министри за съответни решения по отношение на Пампорово и Боровец .
" От 8:30 часа сме на диалози с представители на Министерство на вътрешните работи, с регионалния шеф господин Недялко Славов. Имаме предложение за диалог с министъра на вътрешните работи и с премиера. Затова моят зов към вас е да спрем митинга. В идващите часове да преценим какво тъкмо да се случи. Има няколко оферти, едно от които е хотелиерите да заплащат под някаква форма да оказват помощ за издръжката на пожарната. Ние от общината не можем на този стадий да отделяме за прехрана на пожарната “, уточни Чакърова. Тя не е съгласна обаче да се удържат средства от бизнеса, тъй като те заплащат задоволително налози на страната .
" Сезонът ще бъде обезпечен ", акцентира и шефът на пожарната Николов. " С госпожа Чакърова и регионалния шеф би трябвало да побързаме, с цел да беседваме с министър-председателя и съответните министри и дружно с кмета на Самоков да вземем съответните решения ", добави той.. " Всички дружно като се хванем, ще го създадем. Говоря общо, с цел да не влизам в елементи ", сподели още той.
Николов акцентира, че стратегическа цел за ПБЗН е развиване на доброволчеството – по този начин, както е развито във всички европейски страни. " За страдание България сме на последно място по доброволчество. Известното за българина " Помогни си самичък, с цел да ти помогне и Господ " все още не е налице, само че и това ще стане ", сподели Николов.
" Еднакво значими са както хората от Проглед, по този начин и моята майка от Дивля. И тя няма пожарна по-близо от 40 км. На 89 години е към този момент и аз я мисля. Така че всеки човек е значим. Важни са горите, тук са неповторими гори. Ще създадем по този начин, че да осигурим тяхната сигурност. Преди всичко обаче са най-важни превантивните ограничения ", акцентира Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР