Предлага се от 1 юли 2018 г. нов размер на

...
Предлага се от 1 юли 2018 г. нов размер на
Коментари Харесай

Предлага се социалната пенсия за старост да стане 125,58 лв. от 1 юли

Предлага се от 1 юли 2018 година нов размер на обществената пенсия за напреднала възраст - 125,58 лева месечно. Това е заложено в план на разпореждане на Министерски съвет за установяване на нов размер на обществената пенсия за напреднала възраст, оповестен за публично разискване на страницата на МТСП.

В отчета на обществения министър Бисер Петков се показва, че за възстановяване на адекватността на пенсиите, несвързани с трудова активност, е належащо да се дефинира по-висок размер на обществената пенсия за напреднала възраст.

За използване на обективен метод при актуализиране на приходите на всички пенсионери се предлага размерът на обществената пенсия за напреднала възраст да бъде нараснал с 3,8 на 100. Това е процентът, с който от 1 януари набъбна тежестта на една година застрахователен стаж и със същия % ще се покачат от 1 юли т.г. пенсиите за трудова активност. Във връзка с това се предлага обществената пенсия за напреднала възраст да се усили от 120,98 лева на 125,58 лева месечно, считано от 1 юли 2018 година.

/24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР