Предизборният щаб на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че

...
Предизборният щаб на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че
Коментари Харесай

Предизборната кампания на Тръмп събрала $45,5 млн. дарения за три месеца

Предизборният щаб на експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че през третото тримесечие на годината е получил дарения на стойност над 45,5 милиона $ - сума, която надалеч надминава събраната от главния му противник за кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия Рон Десантис, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Кампанията на Тръмп заяви през вчерашния ден, че е завършила септември с над 37,5 млн. $ в брой, подкрепени от набирането на средства, обвързвано с юридическите му проблеми.

Екипът на Десантис съобщи през вчерашния ден, че има намерение да регистрира набиране на 15 млн. $ през третото тримесечие на 2023 година, което е по-малко от набраните от него 20 млн. $ през второто тримесечие.

С публикуването на данните за набраните средства часове след новината за Десантис акцията на Тръмп се опита да покаже предимство над губернатора на Флорида, който се бори да оправдае високите желания на републиканците, които виждаха в него действителна опция на Тръмп. 

Инерцията на Тръмп в набирането на средства демонстрира, че акцията му за завръщане в Белия дом не е прекратена от обвиняванията, предявени му от прокурори в Ню Йорк, Вашингтон, Джорджия и Флорида. Всъщност акцията на Тръмп заяви, че е спечелила 3 млн. $ от продажбата на чаши за кафе, тениски и плакати с фрагмента, изработен му в Атланта.

Вчера експрезидентът на Съединени американски щати напусна правосъдната зала на водения против него цивилен развой за машинация, откакто до тогава присъстваше на всички съвещания. Главната прокурорка на щата Ню Йорк Летиция Джеймс съобщи, че " шоуто на Доналд Тръмп завърши " и изрази мнение, че " това не беше нищо повече от политически трик, интервенция за набиране на средства ", съобщи Франс прес.

Тя изрази убеденост, че " справедливостта ще спечелва " и порица обидните мнения на експрезидента за водения против него развой, като изрази опасения, че те подтикват към принуждение.

" Няма да оставя да бъда сплашена ", увери Джеймс.

Самият Тръмп съобщи, че е " заклещен " от правосъдния развой, който му пречи да води предизборната си акция, отбелязва Агенция Франс Прес.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР