Предизборната кампания официално започва от днес, 26 април, и ще

...
Предизборната кампания официално започва от днес, 26 април, и ще
Коментари Харесай

Започва предизборната кампания за депутати в ЕП

Предизборната акция публично стартира от през днешния ден, 26 април, и ще завърши в 24 часа на 24-ти май. Броят на претендентите в записаните листи, които се борят за място в Европейският парламент, е 318. Те са издигнати и подкрепени от 3 партии, 8 обединения, 6 инициативни комитета. В две от листите попадат жители от страни членки на Евросъюза - холандец и маджарин.

Встъпителните обръщения на участниците в изборите ще бъдат излъчени по стратегия " Хоризонт " от 11 часа.

По време на предизборната акция пропагандни материали ще се слагат единствено в избраните от кметовете за задачата места. Забранява се тяхното заличаване, изтриване. Агитация не може да се прави посредством публичния превоз, а самите материали не трябва да заплашват живота и здравето на жителите, сигурността на придвижването. Сред възбраните попадат още публикуването и излъчването на анонимни материали и такива, които накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите.

Предизборна пропаганда се води единствено на български език. Гербът или знамето на България или на непозната страна, както и религиозни знаци и изображения също са неразрешени за приложимост. Агитацията е неразрешено да се организира на работни места, в синдикални и работодателски организации и от чиновници на вероизповеданията. Не се смята за пропаганда осъществяването на религиозни обреди.

При комерсиалната реклама не трябва да се насочат политически внушения в изгода или във щета на една или друга партия, коалиция или предприемчив комитет и претендент. Не са медийни услуги обществените мрежи като Facebook, Туитър, други сходни, както и персоналните блогове. Там политическата реклама не се управлява от Централната изборна комисия.

Репортажи, кореспонденции, изявленията и разработки по ваши сигнали, свързани с изборите, ще излъчваме в специфичната ни графа " Изборът Европа " - всеки работен ден сред 8:30 и 9 часа и сред 17:30 и 18 часа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР