Предизборната дискотека почна, дансингът е пъленНа ход е избирателят. Той

...
Предизборната дискотека почна, дансингът е пъленНа ход е избирателят. Той
Коментари Харесай

На предизборния дансинг: Танго на десните, казачок за БСП

Предизборната дискотека почна, дансингът е цялостен На ход е гласоподавателят. Той ще къса билетчетата на мераклиите за танцьори с властта
Политическият дансинг към този момент е претъпкан. Танците започнаха месец преди акцията. И дават обещание всичко - от зрелищни пируети, до попречване и настъпване по кокалчетата. За едни стъпките вървят в синхрон по двойки, други ситнят единично, трети - тропат всеобщо.

Десните са във вихъра на буйно танго

само че уви - не могат да уцелят темпото. Демократична България желаят коалиция, " Продължаваме промяната " ту пускат нишан, че одобряват, ту дават заден. Христо Иванов, Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев в един глас повтарят от всички малките екрани мантрата за необятна коалиция с харвардците. Кирил Петков и Асен Василев залагат на лични социологически изследвания, които им давали по-голям късмет, в случай че са сами на вота. В дъното на сцената обаче прозира дългата ръка на хореографа Иван Костов, който от зората на демокрацията работи за така наречен Десен алианс - обединен индивид на всички десни партии, за какъвто сега пропагандира Иванов.

След неуспеха на обединението Съюз на демократичните сили и последвалата ОДС шансът обединения със мощно его като Демократична България, Политическа партия, БОЕЦ и Правосъдие за всеки да останат дълго време единни, е съвсем нулев.

Валс вместо македонско хоро

се пробват да танцуват сега и патриотите. Отцепилият се преди години от Костов Петър Москов дава благо и драго да събере Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Но в последната минута стъпката стана две напред, една обратно и Москов разгласи, че ще се явява независимо.

Борисов предложения на горещо мамбо

Политическа партия в името на евроатлантическата ориентировка. Но латино ритмите свършиха като в латино сериал - с гръм, тропот и скандал, освен това още преди да са почнали. ГЕРБ настръхна и втвърди тона към някогашните ръководещи. Делян Добрев изкара фактурите. Показа, че заплащанията за неруска газ са единствено в устата, само че не и в делата. Томислав Дончев стигна още по-далеч при регистрацията на ГЕРБ.

" От извънредно значение е да се спре политическата шмекерия - да приказваш едно, да правиш друго ", скочи Дончев. И съобщи: " Думите в политиката още веднъж би трябвало да имат смисъл. Това, което казваш, да поражда резултати, да значи нещо. За последната година и половина ръководещите, политиците, приказват едно, а вършат друго. ".

За да си спести нови предложения за танц, Кирил Петков пък изиска от журито дори да извади Борисов от листата на танцьорите и да го прати в пенсия.

Борисов би трябвало да се пенсионира, тъй като стопира промяната освен на България, само че и на партията си. Той се е запънал и не желае да излиза от политиката. Запънал се е, тъй като го е боязън, разгласи Петков. И с цел да звучи по-убедително дори размаха имена на европейски водачи, които му споделили, че водачът на ГЕРБ освен пречи на националното политическо състезание, а дори в цялото шенгенското пространство.

Ще танцува ли Борисов на изборите към този момент не е ясно, само че пък към този момент се разбра, че в случай че се случи, Вежди Рашидов още веднъж ще му е партия в Пловдив. Дотогава обаче фриволният танц с думите за някогашния шеф на кабинета на Рашков Елена Фичерова донесе на някогашния министър председател 5000 лв. санкция от правосъдното жури.

Българска социалистическа партия приключи церемониалната сарабанда

с десните с аргумента, че не желае нови американски изтребители. Но като достолепна Столетница незабавно приготви карнетката си, с цел да отбелязва всеки сътрудник, с който може да наиграе президента.

Румен Радев обаче към този момент остава любимец на сцената.

И до момента в който Корнелия Нинова, дружно с Румен Гечев, не престават да се жалват от служебните министри, в партията им от Благоевград до Ямбол играят казачок. БСП-Благоевград излезе с гневна декларация против Нинова и подредбата на кандидат-депутатската листа, която соцлидерката реши сама да оглави. След себе си първата социалистка подреди досегашния лидер проф. Георги Михайлов. Но локалните не одобряват двама парашутисти, зной бил един от тях и лидерката им. Подобна е обстановката на доста места в страната, където лидерката махна одобрени имена, с цел да постави свои правилни хора.

Най-атрактивно обаче си остава тангото

на служебния кабинет с " Газпром ". Докато Демократична България си денсат по дъжда пред президенството с хаштага #ГАZwithme, министрите танцуват измежду разновидностите, които би трябвало да изберат, с цел да не остане страната без газ още след месец.  " Газпром " е последният вид, сподели министър председателят Гълъб Донев. Но събра недоволството на публиката и от ляво, и от дясно. Първата се тормози, че няма да се стигне до този вид, а втората - че ще загърбят всички останали, с цел да се одобри тъкмо той.

Летните танци ще се разгарят с приближаването на 2 септември, когато формалната акция стартира. Но занапред е ясно - този път политическата дискотека има вход. И на него стои гласоподавателят. Нагледал се кирилпетковщина, асенвасилевщина, бойкорашковщина, този път той ще каса доста деликатно билетчетата на мераклиите за танцьори във властта. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР