Предизборна кампания без сигнали за нарушения няма, но настоящата със

...
Предизборна кампания без сигнали за нарушения няма, но настоящата със
Коментари Харесай

Партии се замерят със сигнали за агитация и скъсани плакати....

Предизборна акция без сигнали за нарушавания няма, само че актуалната сигурно оглавява класациите за една от най-вялите и спокойни такива. От началото ѝ до 12 часа през вчерашния ден в границите на града представителите на 16-а РИК са ревизирали единствено 2 сигнала, като единият е оставен без почитание. 

Първият касае заличаване на пропагандни материали на една от партиите. В него се твърди, че при идване на предизборния павилион, който се намира в центъра на Пловдив, е открито, че пропагандни материали - винили, са изтръгнати от закрепващия им механизъм, след което са раздрани и изхвърлени в Римски форум-Запад. В тази връзка двама членове на комисията ревизирали на място и се убедили, че изказванието е правилно. Понеже РИК не може да откри кой е непосредственият причинител, жалбата е оставена без почитание. 

Вторият сигнал касае плакати, сложени в нарушаване на закона на кръстовището на ул. „ Братя Свещарови “ и ул. “Славейна ” в регион “Източен ”, както и на ул. " Граф Игнатиев " в " Централен ". Незабавно е осъществена инспекция на място от член на РИК, който и на двата адреса установява агитационни материали, залепени върху елтабло. На втория адрес имало и странни словесни изрази върху плакатите. Бил изписан текст с червен цвят и основни букви:  “(…) Идват бесилките за цялата политическа мафия в България(…) ”. В последна сметка партията, сложила плакатите, е санкционирана, а комисията е указала на кмета да отстрани пропагандните материали, сложени в нарушаване.

Районният прокурор Чавдар Грошев дефинира настоящата предизборна акция като една от най-спокойните през последните години.

" Действително има сигнали, по които се работи. Когато преценим, че не е по нашата подготвеност, го препращаме към районната изборна комисия за предприемане на дейности. Но сигурно ситуацията е доста по-спокойна ", като добави, че има още време до края на акцията и не е ясно какво може да се случи. 

Районната изборна комисия за Пловдив-област е отработила единствено един сигнал до през вчерашния ден. Той касае непозволена предизборна пропаганда на две политически партии на общинския пазар в град Стамболийски. В последна сметка от събраните данни не се открива лице или лица да са правили пропаганда, т.е. нарушавания няма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР