Предимно слънчево и необичайно топло за февруари време ни очаква

...
Предимно слънчево и необичайно топло за февруари време ни очаква
Коментари Харесай

Февруарско лято! Колко скачат температурите?

Предимно слънчево и извънредно топло за февруари време ни чака в петъчни ден.

Максималните температури в страната сензитивно ще се покачат и оптималните им стойности ще са сред 12° и 16°С. Отново най-високи ще са градусите в крайните северозападни региони и в Централна България - до 17-20°С, оповестиха от Meteo Balkans. Вятърът в страната ще е слаб от югозапад. 

Времето в планините ще е най-вече слънчево и изискванията за разходки и зимни спортове ще са доста положителни. Максималните температури ще се покачат сензитивно - на височина към 1200 метра ще бъдат към плюс 10-12°С, на 2000 метра - към плюс 5°С. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи преди обяд към момента мощен север-северозападен вятър. 

Предстоящото стопляне ще сътвори причина за доста висока лавинна заплаха заради по-нестабилната снежна завивка. Висок риск от лавини е годен за всички планини. Бъдете деликатни и не правете рискови преходи! За тези региони е публикуван и червен код за висок риск от лавини.

Времето по Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър и температурите и там ще се покачат, като оптималните ще са 10°-14°.

В София - в утринните часове в Софийската долина не е изключено да се образуват мъгли. През деня времето ще е доста прелестно, ще бъде най-вече слънчево. Минималните температури в столицата ще са ниски – до минус 1°С, само че оптималните ще се покачат до 14-15 °С.

В утринните часове равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат повишени в затворените котловини и тук-там в Западна България. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 60-100µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР