Преди време ви разказахме историята на Самуил Николов от Велико

...
Преди време ви разказахме историята на Самуил Николов от Велико
Коментари Харесай

Самуил, който учи аеронавтика в САЩ, е признат за един от най-успешните и талантливи студенти

Преди време ви разказахме историята на Самуил Николов от Велико Търново – българинът, който беше признат да учи аеронавтика в един от най-престижните университети в света. Чрез Българска национална телевизия фамилията на надареното момче помоли за помощ, защото не можеше да събере нужната сума за семестриалните такси. За броени дни Самуил получи поддръжка от хиляди хора от цялата страна и при започване на септември отпътува за Америка. Оказва се, че единствено за няколко месеца българинът е приет за един от най-успешните и надарени студенти по аеронавтика.

След десетки часове в супер модерните галактически лаборатории на университета " Ембри – Ридъл ", намираме Самуил у дома, с цел да чества и Нова година, и триумфите си със фамилията. Натрупал е познания и опит в Експерименталната лаборатория за ракетни мотори, където е тествал ракетен хибриден мотор.

Самуил Николов – студент по аеронавтика: " Аз се занимавах с електрониката и кода, който управлява пропускането и запалването на гориво на този ракетен мотор. И мога да кажа, че ние счупихме върха за най-мощен ракетен двигател-хибрид, издигнат във Флорида от бакалаври, което беше едно необикновено прекарване и опит. Също по този начин приключвам с цялостно отличие и може би заради тази причина бях един от 32-ата възпитаници от целия университет, които имат опцията да се занимават с научноизследователска активност в идващите семестри. Освен това в края на семестъра бях прибавен към Листата на декана на университета с отличници с високи университетски достижения. "



Казва още, че бързо се е приспособил, макар културния потрес, който е претърпял първоначално.

Самуил Николов – студент по аеронавтика: " Категорично мога да кажа, че беше един културен потрес, защото има хора от всеки завършек на света, които естествено приказваме един език, само че с друг акцент, с разнообразни гледни точки. Но, почтено казано, съгласно мен това е доста по-полезно за средата, в която сме, защото всеки способства с друг опит и друга позиция към всеки един проблем. И действително, когато всеки човек мисли по подобен метод с теб и имаме общи цели, става доста по-лесно колаборацията сред хората. "

Въпреки, че едвам е завършил първият му учебен срок Самуил към този момент прави проекти за втория. Те включват разработване на теоретичен труд, взаимно с учител по Космическо и планетарно проучване, както и намиране на стаж.

Самуил Николов – студент по аеронавтика: " Продължавам да заставам близо до електроника и код, които са моята мощ. В лабораторията аз се занимавам повече със скриптовете, които управляват електрониката на мотора. И към момента наземен надзор си ми остава моя пристрастеност и във всеки един план, в който съм забъркан, се пробвам да клоня към тъкмо тази част от плановете. "



В края на тази извънредно сполучлива за Самуил година, той пожелава на всички здраве и религия, че фантазиите се сбъдват, само че когато са огромни, вдъхновяващи и когато им се посветиш с обич и доста труд.

Самуил Николов – студент по аеронавтика: " С труд и неизменност се реализира всичко. Аз съм безусловно уверен. Талантът по никакъв метод не е определящ, а единствено целеустремеността. "

Репортаж: З. Илиева, Л. Транчева/Д. Алексиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР