Преди време Световната здравна организация обяви, че обработеното месо, като

...
Преди време Световната здравна организация обяви, че обработеното месо, като
Коментари Харесай

Какво представлява обработеното месо и защо може да доведе до рак

Преди време Световната здравна организация разгласи, че обработеното месо, като бекон, пушена наденица и други сходни, провокира рак.

Какво в действителност съставлява това месо?

Според определението на Световната здравна организация това е всяко месо, което е минало през осоляване, ферментация (сушене), опушване или други сходни процеси, чиято цел е да подобрят усета му или да го консервират.

Солта фрапантно понижава утежняването на месото, без да се постанова то да се замразява. 3-4,5 % от наличието на наденичките е сол.

При ферментацията към него се прибавят „ доброжелателни “ бактерии, чиято цел е да прогонят неприятните, които го скапват.

При опушването се прибавят антимикробни химикали, които забавят развалянето на месото.

Готвенето при високи температури – да вземем за пример когато печете месото на грил – пък от своя страна може да направи крайния артикул канцерогенен.

Колко неприятна е обстановката?

Яденето на обработено месо в огромни количества, усилва риска от рак на дебелото черво и евентуално даже до рак на стомаха. Учените пресмятат, че този вид храна убива почти 34 000 души всяка година.

Други аргументи за гибел годишно:

Червено месо: 50 000.

Пушене: 1 000 000.

Алкохол: 60 000.

Замърсяване на въздуха: 200 000.

Здравните служби на Англия ни предлагат да ограничаваме потреблението на алено и обработено месо до не повече от 70 грама дневно. Т.е. 2,5 късчета бекон.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР