Преди време погледнах една снимка на тогава образцовото семейство Джоли-Пит

...
Преди време погледнах една снимка на тогава образцовото семейство Джоли-Пит
Коментари Харесай

Нашите 7 любими несъвършени тв героини

Преди време погледнах една фотография на тогава образцовото семейство Джоли-Пит и ми прилоша. Нагласени, натъкмени. До съвършенство. Не-човеци. Остави ги тях обаче, а и децата – вчесани, в костюми, усмихнати. Няма счупени зъби, обелени колена, гримаси и мрънкане. Не-деца.

Аз да бях – или иска ми се скъса чорапогащникът, или ще се скарам с мъжа си, или ще издърпам ухото на детето. Затова не съм аз съвършена жена. Е, Анджелина е висока топка – тя гърдите си подмени, без да си скапе грима. Аз намирам обаче и по-близки образци да се съпоставям. Познавам такива дами – постоянно с прическа, постоянно с маникюр, без един непотребен косъм, без един непотребен кг, без една непотребна страст. Не-жени.

Мъжете им, и те. Децата им – строени, под режим, рано ставане, спорт, здравословно хранене, след това езици малко, съветски – наложително, за британския не приказваме въобще, след това – отново спорт, четат от 4-годишни, въобще отличници.

Аз, какво да ви кажа... Точно реша да спортувам, ще вземе да ми пристигна. Точно реша да отслабна, заловен ме нервите и лапам каквото видя. Точно реша да повеждам детето на спорт, почне някой работен план, доста значим. Точно реша да прочета някоя интелигентна книга, почне обичаният ми сериал. Изобщо нищо общо със съвършенството. Всеки мой опит да се трансформира в не-жена удря на камък.

И то да бях единствено аз... Уморени от достиженията на свръхеманципацията от последните десетилетия, през днешния ден ние, дамите, се опитваме да жонглираме с няколко функции, постоянно взаимноизключващи се. В резултат получаваме едно непрекъснато възприятие на проваленост, което въпреки и да не е същинско, е в положение да ни съсипе. Сериозно – надалеч съм от мисълта, че всички ние, актуалните дами, се съпоставяме с Анджелина, която ме уморява единствено като я виждам. По-лошо е – ние се съпоставяме най-много с идеалния облик, който храним в главите си.

Затова седнах, напънах си несъвършения мозък и сътворих лист с вдъхновяващи образци на несъвършенство от най-чист тип. С тях телевизионната промишленост дава отговор на модела, който явно ни потиска от ден на ден и повече. Има светлина в тунела, девойки. В случай че ви стане малко тясно в костюма на съвършенството, пуснете си какъв да е от тези филми и се насладете на актуалната антигероиня![[gallery]]
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР