Преди време може да е било достатъчно просто да сведете

...
Преди време може да е било достатъчно просто да сведете
Коментари Харесай

Време ли е да проведете оня разговор?

Преди време може да е било задоволително просто да сведете глава, да си вършите добре работа и да бъдете лоялни на една компания, с цел да получите покачване, само че в наши дни нещата стоят по по-различен метод. В актуалната непрекъснато изменяща се работна среда, компаниите награждават служилите, които реализират действителни резултати и не се срамят да приказват за това.

Някои компании имат ясно дефинирана система за корпоративен напредък, само че други нямат. По тази причина чиновниците постоянно създават свои лични тактики, а от време на време даже си начертават път, които би трябвало да извървят, с цел да получат мечтаното покачване. Според основният специалист „ Човешки запаси “ в Adobe Дана Морис, слагането на солидни основи и построяването на връзки с верните хора е от основно значение за спечелването на покачване. Тя акцентира, че от време на време подготовката за тази стъпка в кариерата лишава повече време и сила, в сравнение с множеството хора мислят.

В даден миг ще би трябвало да поемете самодейността във вашите ръце и да дадете начало на този тежък диалог. Ето няколко признака, че е пристигнало време да поговорите с шефа и да поискате покачване.

Постигате страхотни резултати от няколко месеца

Винаги е добре да давате повече в работата, в сравнение с се изисква от вас, само че когато се представяте на доста по-високо равнище от предстоящото и то за нескончаем интервал от време, то значи е пристигнал моментът да поговорите с вашия управител за преразглеждане на тази упования и за вдишване на нови отговорности и задължения.

Работата ви е направила забележима положителна смяна във компанията

Труда на всеки чиновник би трябвало да има осезаемо въздействие върху екипа, от който той е част, само че когато това влияние доближава равнище, при което се усеща в цялата компания, то значи е време да поискате покачване. Независимо дали става въпрос за някаква нова политика, която сте предложили на вашите ръководители и която е се е потвърдила като ефикасна, или пък за нов източник на доходи, които сте донесли на компанията, би трябвало да знаете, че сте в добра позиция да получите мечтаното покачване, в случай че имате действителни и забележими доказателства, че сте съдействали с нещо за триумфа на компанията.

Постигнали сте забележителен прогрес в областите, върху които вие и вашият началник сте подчертали

Ако към този момент сте провели диалог с вашия управител за това какво е належащо да извършите, с цел да достигнете до идващото ходило на корпоративната стълбица, то би трябвало деликатно да наблюдавате напредъка, който сте постигнали по въпросите, които сте дискутирали с вашия началник. Когато постигнете мечтаните резултати, може още веднъж да се върнете при него и да започнете изначало диалога за покачване.

.............

Аниса Пирбазари Хортън за FastCompany.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР