Преди седмица президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че споразумението

...
Преди седмица президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че споразумението
Коментари Харесай

Какво се крие зад променящия се език на „прекратяване на огъня“ от администрацията на Байдън

Преди седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съглашението за „ преустановяване на огъня “ в Газа е неизбежно и може да влезе в действие незабавно след 4 март. „ Моята национална сигурност консултант ми сподели, че сме близо “, сподели той пред кореспонденти, до момента в който яде сладолед в Ню Йорк.

Но със сладолед или не, действителната позиция на Байдън не беше толкоз сладка. В следващо изказване на почитан чиновник от администрацията на Байдън се твърди, че Израел е „ главно приел “ предложение за краткотрайна пауза в борбите. Но към 4 март израелският министър председател Бенямин Нетаняху и неговият шеф на Мосад към момента отхвърлят да изпратят делегация в Кайро, където се водят договаряния с Хамас.

Нетърпението на администрацията на Байдън да претендира за победа в търсенето на някакъв тип краткотрайно помирение демонстрира какъв брой мощно усеща топлината на възходящия световен и вътрешен напън, изискващ неотложно преустановяване на огъня, завършек на израелския геноцид, завършек на опасност от нова ескалация против преп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР