"Преди правителството на САЩ да сложи хора в "Магнитски", те

...
"Преди правителството на САЩ да сложи хора в "Магнитски", те
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пеевски не е попаднал случайно в списъка Магнитски

"Преди държавното управление на Съединени американски щати да постави хора в "Магнитски ", те минават през доста огромен филтър "

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след чуването му в Народното събрание. Според него Пеевски не е попаднал инцидентно в листата за наказания по световния закон "Магнитски ", съобщи

Запитан за листата с лицата, отговорни за корупцията в България, който Петков занесе в прокуратурата, той отговори: "В Брюксел споделих 20, а са 19, тъй като за 19 от тях бяхме събрали, а на 20-ия го предадохме ".

Така Петков уточни, че 20-то име в листата е Иван Гешев.

На въпрос защо е приказвал с Пеевски на излизане от пленарната зала, Петков посочи, че диалогът е бил за че "златните паспорти " и че ръководещата коалиция е внесла законопроект за премахването им.

Относно ескалацията на напрежението сред Русия и НАТО Петков сподели, че е в непрекъснат разговор с евроатлантическите сътрудници и задачата на идния Консултативен съвет по национална сигурност при президента е тактиката на България при възможен спор да е "изпълнена по най-умния и положителния метод ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР