Преди по-малко от месец приключиха снимките на новия български филм

...
Преди по-малко от месец приключиха снимките на новия български филм
Коментари Харесай

Яна Маринова: Правила съм много грешки и щуротии от любов

Преди по-малко от месец завършиха фотосите на новия български филм " Диви и щастливи " (премиерата е на 29 ноември), а ние се срещаме с Яна Маринова , която ни разказва повече за продукцията, в която освен взе участие, само че е и съпродуцент. Говорим си и за още доста неща, които я вълнуват – за  " неприятните девойки ", за женствеността, за триумфа, за компликациите и за това кое ни прави мощни.

Яна, от кое място пристигна концепцията за " Диви и щастливи "?

Роди се непринудено, както всички неща в моя живот. След като завърши първият ми филм като продуцент и сценарист – " Привличане " (в който още веднъж си партнирахме в две от основните функции с Александър Сано, под режисурата на  Мартин Макариев), отпътувах, с цел да преговарям във Варненския спектакъл. И сега, в който се отърсих от умората и се заредих с позитивна сила по време на подготовките за " Изборът на Марта ", по текст на Жорди Галсеран и с режисьор Георги Михалков, усетих че съм подготвена да пускам нов филм. Говорих със Сано и Марто Макариев, те споделиха, че са с мен. Така на 8 март в едно заведение се срещнах със сценариста Борислав Захариев, с който работихме и по " Привличане ". Споделих му концепцията, че желаеме филм за борбената жена, за тази жена, която не се преценява със статуквото, която се осмелява да изживее хубавите моменти от живота си, вместо да се оплаква и да страда. И той сподели " да ". Впоследствие разбрах, че и в живота е споделил " Да! " и на половинката си. Може би по тази причина концепцията му хареса, макар че е мъж. Всъщност този филм е за всички дами, които желаят да са по-добра версия на себе си, които са подготвени на завършения и се себеуважават. Все неща, в които целия екип имаме вяра. Филмът споделя за две дами, които бягат от София към Варна от полицията и употребяват всевъзможни транспортни средства, даже каскади. Но бягайки от закона схващат, че тичат към свободата.

По принцип бяхме решили филмът да се споделя " Диви ", само че на първите подготовки Луиза Григорова предложи заглавието " Диви и щастливи " и това ни хареса повече. Двете с Луиза сме супер тандем. Нейната героиня е писателка, до момента в който моята мечтае за независимост, да живее живота си " на макс ". Сюжетът ни е прелестен. 



Вие сякаш се оформихте един доста успешен екип. 

Филмът е следващият план на нашето трио, като с Алексадър Сано сме продуценти, Мартин е изпълнителен продуцент и режисьор. И да кажа, че в действителност ние имаме вяра, че сме събрали най-хубавия екип у нас. Професионалисти са във всички пера на лентата. Освен това сме определени от най-хубавите американски експерти, които снимат в България. Те се отхвърлиха от по-печеливши за тях планове, единствено и единствено да ни поддържат, което е доста мотивиращо. Другите, на които желаеме да благодарим, са известни български артисти, които ни дават рамо, без да претендират за основни функции, тъй като желаят да вземат участие. И музиката, за малко да я пропусна – D2 вършат особено парче за кино лентата. Като реализатор в саундтрака вземат участие и паметни песни на любимеца ми Васил Найденов. Рано е да загатна и още едно основно име от най-обичаните български музикални създатели, тъй като взе участие с основна роля в " Диви и щастливи ". Ще има и доста други, несъмнено. Няма по какъв начин да пропусна Нова телевизия като наш медиен сътрудник, както и Free Dolphin Entertainment, един от огромните френски разпространители, с които подписахме по този начин да се каже " на зелено ". Тази компания продаде преди този момент и " Привличане ", само че филмът беше единствено на български и в този момент изискването им бе да влезем в рамката на сполучливото продаваемо кино, тъй че направихме екшън комедията и на британски. Истината е, че се вдъхновихме от филма  " Телма и Луиз ", като даже Луиза носи във кино лентата такава фланелка с двете героини. Реално си представете " Лоши момчета " в женски вид. 

Ако в праисторията мъжете са били героите, защото са се занимавали с лов, строителство и какво ли още не, то в наши дни нормите и полезностите са разнообразни. Затова приказваме за еволюция.

Именно тя способства за напредъка на актуалното общество във всички области – обществени, медицински, политически, географски и така нататък – без значение от времената. Днес е задоволително една жена да разсъни и да се довери на инстинктите си, съчетавайки това със своите заложби и качества, с цел да успее в живота – в свят, който и до ден сегашен се назовава “мъжки ”. Имайки религия в себе си и във опциите си, тя просперира на всички места, където желае и когато и да е. Логиката, последователността, желанието да откриваме най-хубавите си качества с труд и постоянство… и фантазиите, желанието да реализираме повече, да надграждаме себе си ден след ден в разнообразни сфери на живота. 

Кои са световноизвестните имена, които вземат участие във кино лентата?

Бен Крос, това е артист от висок сан, който живее в България. Благодарни сме му, че одобри поканата да бъде част от актьорите. Нашата " черешка на тортата " е Базил Ейденбенц, артист от сериала " Виктория " и също по този начин с присъединяване и във кино лентата " Фаворитката ". Базил и сега се снима в основна роля в нов сериал в Англия. Преди да го открием, мечтаехме да намерим нещо като Брад Пит, преди акулите в киното да са го забелязали и мисля, че го направихме. На кастинга с една от най-големите лондонски организации открихме Базил и единомислещо го харесахме доста. Хубавото беше, че и той доста хареса сюжета, екипа ни и беше ужасно предан на кино лентата.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР